torsdag 13 september 2018

Helgfrågan v. 37

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Veckans fråga (+ bonusfråga) inför kommande helg:

"Tror du vi bloggare kan hjälpa nya författare att bli uppmärksammade? Bonusfråga: Har du något tips i dessa förkylningstider?"

Vi kan väl åtminstone anse oss vara med på ett hörn för att bidra till denna uppmärksamhet, men det är väl egentligen upp till författaren att avgöra. Sen beror det nog på hur flitigt författaren själv (inte bara förlaget) promotar genom att dela recensioner (och annat) i sina kanaler, tror att just den biten betyder ganska mycket för hur uppmärksammad en bok blir. En del är jätteduktiga att med entusiasm väcka intresse för sina böcker via sociala medier (bok- eller författarsidor på fb etc.), sånt är nog till stor hjälp. Som bokbloggare är det helt fantastiskt att på olika sätt få vara med att uppmärksamma och peppa nya författare vars böcker man uppskattar. Att sen se att det går bra för dem, att få känna lycka med andras lycka... finns det något bättre?

Bonussvar: Vad gäller huskurer och förebyggande under förkylningstider är råden många, här är några; färsk ingefära, vitlök, äppelcidervinäger, mjölksyrade grönsaker, gröna grönsaker, C-vitamintillskott (inte såna brustabletter som innehåller en massa onödiga tillsatser och dåliga sötningsmedel). Basic är ju förstås att; träna lagom, äta nyttigt (vad man menar med nyttigt kan förstås variera beroende på vem man frågar, skippa sockret är mitt bästa tips) och på bestämda tider, tvätta händerna ofta och noggrant, få ordentligt med sömn (om det är möjligt), försöka att i möjligaste mån inte vara alltför nära förkylda personer som hostar, snörvlar och nyser. Prosit!


Andras svar på frågorna finns länkar till här20 kommentarer:

 1. Det kan inte vara lätt att vara ny okänd författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen inte! Speciellt svårt för egenutgivare och de som i övrigt inte har ett stort välrenommerat bokförlag bakom ryggen som sköter en betydande del av marknadsföringen.

   Radera
 2. Visst är det härligt att det hela tiden dyker upp nya, skickliga skribenter!

  SvaraRadera
 3. Det är nog inte helt lätt att vara ny författare i bokfloden som är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då gäller det nog att hålla sig framme.😉

   Radera
 4. Nya författare har nog stor nytta av att nämnas på bloggar!

  SvaraRadera
 5. jag tror att bloggarna kan betyda en hel del
  svårt att undvika förkylda människor på tåg och bussar och överallt annars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt medveten om att det är svårt att undvika förkylda människor i kollektivtrafiken (och vård, skola, omsorg... sjuka barn och gamla). Busspendlade under en tid då bussarna gick smockfulla, med stående passagerare packade som sillar ända ner i trapporna mot dörrarna (där man egentligen inte fick stå). Vet att det är annorlunda idag, att det sätts in extrabussar etc., men säkert finns tillfällen då tåg och bussar överbelastas av passagerare även numera.

   Radera
 6. Förkylda människor i skolan så här års är nästan omöjliga att undvika. Då måste en nästan vara hemma frisk :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt riktigt, men att hålla avstånd och undvika är två skilda saker. Man behöver inte krypa inpå folk som är dunderförkylda och inte har vett att stanna hemma. Såvida man inte vårdar personerna ifråga, och det är väl inte riktigt situationen i skolan.😉

   Radera
 7. Man blir faktiskt extra glad när en fantastisk "okänd" författare som man läst börjar få en större spridning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst! Så är det verkligen. Stor ynnest att man har förmågan att glädjas åt andras framgångar.

   Radera
 8. Jag har nog någon författare som jag läst deras bok/böcker för att jag gillar deras blogg eller annan närvaro i sociala medier, så visst är författarens egen aktivitet också viktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert bra för författare att använda alla möjliga vägar för att deras nya böcker skall finna intresserade läsare.

   Radera
 9. När det gäller förkylningar har jag världens sämsta jobb, barn som snörvlar och nyser hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högriskyrke när det gäller att bli utsatt för förkylningsvirus. Bra att stärka immunförsvaret då som förebyggande.👍

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)