onsdag 10 oktober 2018

Dagens bokpost 1/2: Fruktans hus


Fruktans hus
av Mats Ahlstedt


Denna onsdag kom med överraskande bokpost. Ja, gånger två faktiskt. Fruktans hus är den fristående uppföljaren till Den sista vilan (i bokserien om Göteborgspolisen Fatima Wallinder).

Den sista vilan upplevde jag när den lästes som så oerhört tung och mörk (så mycket ondska...), lästes dessutom vid ett tillfälle som inte alls var lämpligt för sådant, och betyget samt recensionen blev kanske en smula påverkat av det, orättvist, jag vet! Men romankaraktären Fatima Wallinder var lätt att tycka om och boken var välskriven med välbehövligt stark bakomliggande medkänsla. Så visst kunde jag inte undvika bli inspirerad till att läsa även Fruktans hus, då jag dessutom helt nyligen såg bokvideon där författaren själv lämnade en beskrivning för handlingen. Och så kom då denna av Bokfabriken igår släppta deckare till mig redan idag, det var ju lyckat!


Beskrivning:

"MAJA OCH MIKAEL tänker köpa ett hus vid sjön Mjörn utanför Göteborg. De förra ägarna blev brutalt mördade, men polisen lyckades inte lösa fallet. Huset har nu stått tomt i två år. Därför är priset lågt och de bestämmer sig ändå för att slå till. Första natten upptäcker Mikael att en tonårsflicka gömmer sig på vinden. Hon flyr och hittas kort därefter mördad. Den unga tjejen kommer från ett LVU-hem i närheten där hon behandlades för sitt drogmissbruk. Ytterligare en flicka från hemmet omkommer och en annan försvinner spårlöst.

Fatima Wallinder tar sig an fallet och hittar en låda med potensmedel i källaren på det gamla huset. Spåren leder till illegal läkemedelsförsäljning som drivs av en svensk man i Marbella. Vem är han? Finns det ett samband mellan dubbelmordet på paret och tjejerna på LVU-hemmet? Och vad är det för hemligt ordenssällskap en av de intagna pratar om?

I Fruktans hus får vi läsare möta Ahlstedts omtyckta karaktär Fatima Wallinder, utredare vid Göteborgspolisen. Fruktans hus är en fristående uppföljare till Den sista vilan.

MATS AHLSTEDT är utbildad journalist men ägnar sig idag enbart åt sitt författarskap. Mats texter genomsyras av ett starkt samhällspatos där han tydligt tar parti för utsatta kvinnor. Han är en rutinerad författare med en trogen läsarkrets."

På något vis känns det här som en bok jag kommer att prioritera. Kan säkert engagera och passa att läsa nu i höst. Tror mig numer bättre palla med allt det mörka, som med stor sannolikhet även finns i denna senaste bok av Mats Ahlstedt. Går ju inte an att frukta mörkret när mörkret sänker sig allt tidigare på kvällarna såhär års. Bäst att konfronteras det istället, så gott det nu går.😀


ISBN: 9789176299364 | Utgivningsdatum: 2018-10-09


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).