onsdag 10 oktober 2018

Dagens bokpost 2/2: Fågelfångarens son


Fågelfångarens son
av Richard Hobert


Det andra överraskande bokpaketet som kom med posten idag var Fågelfångarens son, av filmregissören Richard Hobert. Det här är hans skönlitterära debut. Boken kommer att bli film, inspelning sker i år och biopremiär lär äga rum vintern 2019. Kände inte tidigare till denna roman, men beskrivningen är som följer:

"Högaktuella filmregissören Richard Hobert gör skönlitterär debut med romanen Fågelfångarens son om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer.

En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt … Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit …

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De söker en säkrare väg och bestämmer sig för att välja ut en främmande man som kan göra Johanna med barn. Under byns årliga roddtävling enas de motvilligt om en gästande fransk sjökapten. De ber den svenska värdshusvärdinnan Livia om hjälp med kontakten, frågan och arrangemanget som måste ske utan att någon annan får reda på det. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få."

Den boken kommer allt att få stå till sig ett tag i bokhyllan innan det blir dess tur. På sätt och vis verkar det som någon slags relationsroman, blir något skeptisk då. Får nog försöka ta reda på lite mer om den först... invänta några första reaktioner, o.s.v.😉


ISBN: 9789176299753 | Utgivningsdatum: 2018-10-02


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).