torsdag 11 oktober 2018

Helgfrågan v. 41

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Så här skriver Mia:

"I fredags hade Adlibris en fråga på Instagram, jag vet inte om ni såg den. 
Det var väl väldigt trevligt, men de konton som fick mest tips var konton som inte har en bokblogg, nu förde jag inte statistik utan jag generaliserar grovt. Jag känner att jag måste bli bättre på att ge min bokblogg reklam genom Instagram och även lägga recensioner där. Hur tänker du? Bonusfråga: Har du något mysigt hösttips?"

Om det tänker jag inte alls. Eftersom jag fortfarande inte har en sån mobiltelefon innebär det att jag inte kan använda Instagram, annat än att se andras konton. Känns ganska trist när man inte kan göra mycket mer än så, man kan inte lägga ut något på eget konto (så bokbloggs-reklam och recensioner den vägen går ju bort) och inte interagera med andra i övrigt heller, sånt gör att mitt intresse dör ut. Visst, Instagram har blivit en maktfaktor på internet (nåväl, Adlibris har iofs också blivit en maktfaktor, på flera sätt), men ibland är jag så fasligt tjurskallig och jäkligt envis, kommer aldrig i livet att bära omkring på internet i en elektronikspäckad plastbit, annat än genom tvång då. För vem vet? Det kanske kommer snart det också, tvånget för alla medborgare att ha en smart telefon på sig för jämnan, ständigt uppkopplad, ständigt lokaliserad...
men inte än.😌

Bonussvar: Sparka kring i löven kanske. Eller t.ex. vid sista hundrastningen stå och titta upp på stjärnhimlen (förutsätter förstås klart väder), ett hösttips som ger en skön gränslös känsla. "E.T. phone home"...
men inte med smartmobil.😄


Andras svar på frågorna finns länkar till här16 kommentarer:

 1. Det är väl så att bokbloggar och konton inte är så populära...? Stjärnhimmel är fint att betrakta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dåligt insatt i det där vad som är populärt tror jag. ;)
   Så fascinerad av att spana upp mot stjärnhimlen, och vad man kan upptäcka där. Rofyllt på något vis.

   Radera
 2. Sparka runt i löven det gillar barnen att göra, men jag kollar gärna på stjärnhimmeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, sparka runt i lövhögar gör man ju inte direkt längre... men ströva fram genom en matta av höstlöv i vackra färger kan vara klart mysigt. :)

   Radera
 3. hösten är fin. bloggen räcker bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Kort och kärnfullt. :D

   Radera
 4. Nu när du säger det så saknas det lite lövsparkande ännu i min höst!

  SvaraRadera
 5. Ja, att titta på stjärnhimlen är ju underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt att ta sig tid för.

   Radera
 6. Instagram är ju ingen absolut nödvändighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte än i varje fall. Men tar det över alltmer så hoppas jag verkligen att de gör så man kan komma att använda det även om man bara har en dator, som det är nu är man ju tvungen att ha en smartphone för att skriva eller lägga ut något (som länk eller bild) på ett konto där, vilket alltså utesluter sådana som mig. Smartphone är ju dessutom dyrt i drift, om jag inte är helt felinformerad. Lite trist tycker jag att en teknologisk pryl skall vara det som avgör om man kan vara med i ett socialt media eller ej.

   Radera
 7. Du har absolut en poäng i att det går att kontrollera människor genom deras smartphones. Utvecklingen går mer och mer mot ett elektroniskt samhälle, och ett sådant skulle kunna utöva sådan kontroll som du menar. Som att man i många sammanhang inte får använda kontanter, bara kort eller swish. Jag har dock både smartphone, Instagram och min blogg. Att genom sociala medier kunna dela sitt litteraturintresse med andra är beroendeframkallande, så det skulle kännas tomt utan både smartphone och de sociala medierna. Men jag har fortfarande tid att se på och njuta av stjärnhimlen de kvällar det är alldeles stjärnklart. Där ligger sociala medier i lä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sociala medier borde inte vara beroende av en viss teknisk pryl, förutom en dator då förstås. Ska man leka med tanken och bli lite smått konspirationsteoretisk kan man ju ana att det finns något bakomliggande motiv där, till en viss sorts utveckling mot ett ökat övervakningssamhälle... ;)

   Radera
 8. Sparka i lövhögar är ju jättehärligt! Och titta på stjärnhimlen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Icke att förakta i sammanhanget höstmys. :)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).