måndag 12 november 2018

Bok- och bloggrelaterat

Tittar in för att tipsa om en tävling som nyligen utlysts på fb-gruppen Bårhuset - snack om skräcklitteratur. Det är nystartade förlaget Dystopia publishing (beskriver att de kommer att specialisera sig på mörker och undergång) som lottar ut två ex av Blodsmak, en deckare/spänningsroman med övernaturliga inslag, skriven av författaren Eva Häggmark.

Facebookgruppen är f.ö. skapad av det eminenta förlaget Swedish Zombie. Ambitionen med gruppen lär vara att lyfta fram svensk skräcklitteratur samt vara en mötesplats för svenska författare och läsare (refererar till fb-gruppens beskrivning), vilket ju är en alldeles utmärkt bra ambition. Bl.a. arrangeras just boktävlingar, så värt att gå med alltså. Ofta handlar tävlingarna om att skapa texter, har därför inte tidigare deltagit i någon av dessa tävlingar. En vanlig dödlig läsare utan författarambitioner, som mig, tar då ett steg tillbaka. Som bokbloggande doldis smygläser jag ändå gärna det andra skriver, håller mig à jour lite vid sidan om...😉

Nåväl, medverkan i den här tävlingen, som jag såhär bloggledes vill tipsa om, har inget med att visa upp sina färdigheter i prosa och fantasi, utan det är en fototävling! Man är med och tävlar genom att i kommentarerna visa upp sin läskigaste bild, ett otäckt foto du tagit. Låter väl kul? Senast midnatt den 16 november skall bidraget laddas upp. Själv bidrog jag med bilden nedan, Mörby slottsruin fotad för fyra år sedan (fler bilder där och då här). Tycker det bara är korparna i det döda trädet och den - bara lätt anade - bleka siluetten i fönstergluggen som saknas för fulländning, men ändå!:


Den som sysslar med nattfotografering kan på platsen skapa riktiga mästerverk med effektfull stjärnhimmel i bakgrund. Så himla tjusigt!

Så till det bloggrelaterade...

Kollade igår bloggstatistiken på skoj och blev rätt överraskad av tippat och otippat vad gäller "intresse" (besökstoppar) för bokrecensioner.

Hade helt klart tippat på att intresset skulle bli stort - förr eller senare - för böcker i serier som Wilderängs Stjärntriologi eller Selanders Väringasagan, det var liksom väntat. Varför Huset på udden av Agatha Christie är bland besökstopparna är däremot en gåta, kanske har det med att den i år gick som tv-serie? Mycket möjligt. Täcknamn: Hilde av Kjell Ola Dahl finns också med bland de välbesökta, rätt väntat, liksom den fenomenalt bra novellixen Spår i snön av Jonas Karlsson, föga förvånande. Otippat var dock att Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar, en antologi av Föreningen Arbetarskrivare, skulle bli med på "Hela tiden"-statistiktoppen för sidvyer... oväntat, men förtjänar verkligen all uppmärksamhet.

Tittar man på sådant som fått megaintresse på senare tid - med raketfart! - hittar man t.ex. Ketoguiden av Martina Johansson, klart otippat, hade nog trott det var för "udda". Vem vet, kanske det rentav blivit trendigt med ketogen kost?
Trodde däremot verkligen att Stockholmspesten av Sofia Albertsson skulle få stor uppmärksamhet, men icke, egendomligt... nåja, det kanske kommer. Möjligen får den dystopiska skräckpärlan mer fokus via Instagram? Den världen har jag noll koll på.

Sådär ja, nu blev det visst dags för Martinas "Blodsockerte" (addar en tsk ceylonkanel till den mixen) och Shirleys Hemsökelsen på Hill House. Mina väl kombinerade "toppfavoriter" just nu.👌Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)