onsdag 14 november 2018

Dagens bokpost: Gubbas hage


Gubbas hage
av Kerstin Ekman


Hämtade en sådan otroligt fin bok på Norrköps paketutlämning idag! Blev så glad när jag blev erbjuden recensionsexemplar för någon av de nominerade titlarna till Augustpriset. Klart jag var intresserad, speciellt Gubbas hage (Augustprisnominerad i kategorin Årets svenska fackbok) lockade ju sådär alldeles särskilt.


Kerstin Ekman:
Strövtåg i Roslagens skog och mark ligger mig nära, om än inte med så mycket vilsegång kanske... klarat mig bra från sådant.😉

Som jag ser fram emot att få läsa, njuta och skriva om denna på bokbloggen! Troligen en sådan där perfekt julklappsbok att tipsa om dessutom.


Beskrivning:​

"Den här boken handlar om ett halvt tunnland hagmark och om alla ställen i omgivningarna där jag vandrat och ibland gått vilse. Jag har skrivit upp vad som har hänt och vilka växter och djur jag under årens lopp har sett. Mina följeslagare har varit många; de flesta är döda sedan länge. De har lärt mig allt om det som lever och växer här.

Kerstin Ekman skriver om det vilda i skog och ängsmark och om den artrikedom som nu hotas av utarmning och försvinnande. Hon läser och vandrar i landskap och litteratur och låter oss dela det hon sett, tänkt och lärt."
ISBN: 9789100174118


Stort tack till Fanny Larsson på 
Svenska Förläggareföreningen för rec.ex.!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).