fredag 9 november 2018

Dagens bokpost: Råttfångaren


Råttfångaren
av Kamilla Oresvärd


En riktig trevlig överraskning kom med posten denna fredag. Behövde verkligen boosta pågående läsningshögen, så den här kriminalromanen passade utmärkt just nu! Och naturligtvis måste småviltsjägaren Kajsa fastna på en bokbild med den kattjusande titeln Råttfångaren.😊

Har tidigare läst Jägaren, som är den andra delen i serien om kriminalkommissarie Stina Seger. Den boken tyckte jag i det stora hela rätt bra om (med vissa små reservationer). Ska bli så spännande att se hur denna uppföljare är i jämförelse.


Innehållsbeskrivning:​

"STINA SEGER har tagit en välbehövlig semester och är i Marbella med sina två bästa vänner Amelie och Carolina. När hon kommer hem till Sverige blir inget som hon tänkt sig. Hon blir omplacerad från sin tjänst vid Göteborgspolisen och vad värre är, Amelie försvinner spårlöst. 

Stina får inte arbeta med fallet. Trots det blir hon inblandad och befinner sig snart mitt i en katt och råtta-lek där inget är vad det ser ut att vara. Ju mer hon nystar i fallet, desto mer inser hon att sanningen finns henne skrämmande nära. Samtidigt börjar tiden rinna ut. Kanske är det redan för sent?   Råttfångaren är en klaustrofobisk spänningsroman om hur lögner och fasansfulla hemligheter från det förflutna hemsöker både de skyldiga och de oskyldiga. Ingen går säker och ingen går att lita på. 

Råttfångaren är en fristående uppföljare till Minnesbäraren (2015) och Jägaren (2017) som båda varit utgivna som ljudboksserien "Seger". 

KAMILLA ORESVÄRD har bland annat läst språk och litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och arbetar sedan många år tillbaka som ansvarig för kommunikationsfrågor i ett internationellt bolag. Hon bor i Göteborg och har man och två döttrar. Kamilla debuterade 2015 med lovordade Minnesbäraren."

Kamilla Oresvärds böcker kan man dessutom läsa mer om på författarsajten här.


ISBN: 9789178350414


Tusen tack Bokfabriken för recensionsexemplaret!
💖


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).