onsdag 7 november 2018

"Den moderna gentlemannen" av Måns Zelmerlöw & Alexander Wiberg

Den moderna gentlemannen av Måns Zelmerlöw & Alexander Wiberg.
Förlag: Bokfabriken. Bokus | Adlibris | Cdon | Akademibokhandeln. Läste boken som recensionsexemplar (halvklotband). ISBN: 9789176299807

"I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen – tassel loafers eller sneakers?
Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil – och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin.

MÅNS OCH WIBERG blev efter första säsongen av tv-serien Chevaleresk nominerade av tittarna till tv-priset Kristallen som Årets bästa manliga programledare för porträtteringen av den moderna gentlemannen. Nu utvecklar de sina tankar vidare i bokform."

Ett stiligt halvklotband, oväntat recensionsexemplar, i ett ämne och för en målgrupp i en värld som känns eoner från min. Grejen är den att jag bestämt mig för att här på bloggen skriva om/betygsätta alla böcker som kommer till mig som recensionsexemplar, och i det här fallet blir det egentligen helt orimligt för mig att sätta ett betyg, p.g.a. ovanstående. Bry er alltså inte om mitt satta betyg för boken, kan inte alls genom en siffra bedöma sådant som den i huvudsak handlar om, eller huruvida det görs på ett bra sätt eller ej.

Givet har jag då alltså inte sett programmet Chevaleresk heller, så har ingen möjlighet att göra några jämförelser vad gäller det. Kanske boken är liknande programmet, känner inte till om det är så.

Det mesta av boken kan jag alls inte referera till, men den behållning jag fick av att läsa den fanns i första inledande delen, kallad "Det inre". Mycket bra tankar och klokt att hämta där, något för många att ta till sig. Om hela boken hade varit som just denna första del, ja då hade den intresserat mig mycket mer än vad som blev fallet.

Japp, det var några simpla tankar från min gräsrotsnivå, om boken som troligen riktar sig till folk i den fina världen, den är inte min och kommer aldrig att bli. Blev trots allt tacksam för det. Klicka er gärna in på de andra bokbloggarnas recensioner nedan, som mycket bättre kan ge en rättvisande redogörelse för Den moderna gentlemannen, än vad jag har haft förmågan att göra.

Betyg: 2/5

Andra bokbloggare om Den moderna gentlemannen:
Bokpool
Villa Freja
Boktokig Eva Boström


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).