fredag 2 november 2018

Helgfrågan v. 44

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Denna veckas frågor:

"Firar ni Halloween? Bonusfråga: Gillar du läsa skräckböcker?"

Nej, sånt behöver jag inte pyssla med. Ska tända ljus på gravar under allhelgonahelgen istället. En stilla stund. Bonussvar: JA! Älskar skräckböcker. Kan aldrig få nog. Eller jo, tror jag fått nog av John Ajvide Lindqvists böcker, och Mats Strandbergs Färjan (en bok som alla andra gillade utom jag) fick mig att allvarligt tvivla på genren... men det gick över. Det var väl tur.

Ojsan, det blev ovanligt korta svar!😀


Andras svar på frågorna finns länkar till här


12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Läste mycket som yngre, fick förnyat intresse för några år sedan, vilket i sin tur gav upphov till starten av den här bokbloggen. ;)

   Radera
 2. Läste mycket skräck när jag var yngre men numera inte ofta. Färjan har jag läst iaf ;) den var välskriven och väckte igenkänning - åkt mycket färja - men för mycket splatter för min smak.... har också läst någon bok av ajvide och njae blev inte helt såld men det var ok läsning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste på samma vis en hel del skräcklitteratur som yngre, hittade dock tillbaka till genren. Ajvide Lindqvist har naturligtvis skrivit mycket som jag uppskattat också.

   Radera
 3. Ska också tända ljus på graven, en fin stund att minnas de som inte länge finns hos oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så känner jag också. Men det är klart att barn säkert tycker Halloween-firande är ett kul avbrott i vardagen. Hoppas bara att det också ges plats för den där fina stilla stunden under allhelgonahelgen.

   Radera
 4. Behöver nog börja läsa lite skräck igen. Det var många år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade tillbaka till genren och gillar det gott. :)

   Radera
 5. Det börjar kännas som om jag vill läsa någon riktigt hemsk spökhistoria nu, det var en tid sen fast jag gillar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar något riktigt rysligt! :)

   Radera
 6. Svar
  1. Tyckte inte alls om den. Fattar inte varför jag ens läste ut den (var ju en lånebok från biblioteket), tvingar mig inte längre på det sättet att komma igenom böcker jag vantrivs så med. Rec.ex. är förstås en annan sak, dessa tar jag mig med nöd och näppe igenom, tråkigaste/svåraste recensionerna att skriva när det är på det sättet.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).