torsdag 15 november 2018

Helgfrågan v. 46

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Denna veckas frågor:

"Har någon adventskalender? 

Bonusfråga: Choklad eller chips?"


Länge sedan sådant. Det barnsligaste jag har närmast runtomkring är hundar och katt, vilka näppeligen uppskattar kalendrar framför hundtugg och kattgodis. Men kanske man skulle fixa en adventskalender här på bokbloggen, med en boklig lucka om dagen fram till jul? Tål att tänka på. Bara inte ambitionsnivån blir för hög, det orkar man inte med i december månad, värsta månaden på året enligt mig.


Bonussvar: 

Ingetdera egentligen. Har ett i andras ögon udda matval (ketogen kost), då går allt annat bort än riktig mat med minimalt av kolhydrater, såklart inga sötsaker och sådant. Men okej, för att variera fettintaget kan man väl tänka sig en pellets kakaosmör (100% fett) i morgontéet kanske. Så svaret får bli choklad-liknande, fett men inte det minsta sött.😍Andras svar finns länkar till här


20 kommentarer:

 1. jo, det finns en del LCHF-gott också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ketogen kost har funnits länge, man började med det på 20-talet då det användes som behandling vid epilepsi. LCHF är nog mer omdiskuterat... och mer förknippat med bantning, skulle jag tro.

   Radera
 2. Jag tycker det är lite svårt att låta bli ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man motiverad går det.

   Radera
 3. Är väldigt svag för choklad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så konstigt att man kan vara svag för choklad då den innehåller flera beroendeframkallande substanser, inte minst socker och theobromin. ;)

   Radera
 4. Jag är svag för sötsaker, ketogen kost skulle jag inte fixa jag är nog allt för kräsen för någon kost alls i och för sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ketogen kost kräver lite envishet och tålamod, men kan ge resultat i längden, oavsett vad det nu är man vill nå för mål med det. ;)

   Radera
 5. Har för mig att någon hade en bloggkalender, var det i fjol???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns alltid några som kör bloggkalendrar varje år, kul idé ändå. :)

   Radera
 6. Kul med kalendrar på bloggar, men mycket arbete bakom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert tar det sin lilla tid o fixa. Men man kan ju försöka göra något enklare variant. ;)

   Radera
 7. Jag har en chokladkalender och hunden har en godiskalender :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, det finns alltså godiskalender för hundar! Hade ju varit kanon med en kalender som hade 48 luckor då, när mina båda säkert vill ha, annars blir det ju orättvist. Och katten sen... nej, nu blev det problematiskt. :D

   Radera
 8. Jag har orkat något år att ha adventskalender på bloggen, men det blir nog inte i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kräver nog sin lilla tid att fixa. Men kan ju börja förarbeta, såvida man inte funderar för länge på om man skall ha eller inte. ;)

   Radera
 9. Ett boktips om dagen är väl inte helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Det är precis så en tanke jag haft. Då blir det ju ganska enkelt. :)

   Radera
 10. Jag tycker det är kul om andra orkar ha någon form av kalender på bloggen men själv tror jag inte att jag skulle orka med det. Det skulle bli som en egen form av utmaning för min del i så fall, ett inlägg om dagen i 24 dagar. Har inte ens skrivit 24 inlägg i år, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken det är roligt, utmanande på ett positivt sätt och att det inte blir en stressfaktor. Sånt som orsakar negativ stress är naturligtvis bra att försöka undvika så gott det går och så långt det är möjligt. ;)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)