fredag 2 november 2018

Måndagens bokpost: Mantor


Mantor
av Karolina Bjällerstedt Mickos


Just det! Var ju redan i måndags denna bok kom med posten (tyvärr hade jag ju problem med datorn, därför kommer detta inlägg så här i efterskott). Hursomhelst var den väntad, tycktes som något för mig. Att jag nu redan läst mer än halva boken bekräftar ju att jag hade rätt i mina föraningar, fastnade direkt, och på den vägen är det.😊

Beskrivningen nedan är hämtad från Fafner förlag:

”Vem är Esperani som alla på teatern Fågelgården pratar om? Och vilka är fritänkarna, vars torn bränns ned varje år på Vårfestens afton?

Mantor är en ung adelsman som flyr från ett krig som hans land utkämpat i generationer. Han byter identitet och blir flöjtist på en teater i det fjärran Pyros, ett kulturellt och religiöst centrum där teaterkonst och gudsdyrkan är intimt sammanflätade. Mantor har kommit undan kriget, men i Pyros lurar andra faror. Templet och Högsta prästinnan håller staden i ett järngrepp. På teatern kokar det av intriger och snart är Mantor indragen i jakten på en mördare. Men vem kan han egentligen lita på?

Karolina Bjällerstedt Mickos bor i Järfälla och arbetar som kommunikatör. Mantor är första boken av tre i hennes sällsamma och spännande verk Till Esperani.”

Denna nya reviderade version av svenska fantasyboken Mantor släpps officiellt i häftat format (gavs ut som
e-bok och ljudbok i somras) den 20 november. De två följande delarna i trilogin: Larona och Dorei, lär också enligt uppgift ges ut på nytt framöver.


ISBN: 978-91-88511-96-6


Tusen tack för recex Oskar Källner / Fafner förlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).