fredag 2 november 2018

"Tango i tabernaklet" av Karin Brunk Holmqvist

Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist. Förlag: Bokfabriken. Läste boken som recensionsexemplar (inbunden). ISBN: 9789176299692

"Den före detta svärdslukarassistenten Kerttu har lämnat sitt tivoliliv bakom sig och flyttat till lugna Brösarp på Österlen. För att inte bli rastlös bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset och ordna tangokurser. Uthuset får fina rosa fönster och ett piano och i renoveringen gör Kerttu ett dyrbart fynd.

Tangokursen blir genast en stor succé med en brokig skara återkommande gäster. Men även om Kerttu fått liv omkring sig är hon inte helt nöjd. Kanske skulle hon kunna bli kyrkovaktmästare? Hon vet att den nuvarande vaktmästaren börjar bli till åren och ser sin chans till ny stimulans.

Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för det där med kyrkorådets snokande ordförande Johanna och den försvunna kollekten. De tror väl inte att det är Kerttu som har tagit pengarna?

KARIN BRUNK HOLMQVIST, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med  Potensgivarna 1997 skrivit tretton böcker. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över en miljon exemplar och legat stadigt bland Sveriges mest utlånade. Förutom författaryrket har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna."

Tango i tabernaklet kom även den till mig som ett oväntat recensionsexemplar. Sådana kan förstås både passa perfekt, ge en positiv överraskning, eller så passar det inte alls. Tyvärr passade inte den här romanen mig överhuvudtaget. Inte illa skriven eller liknande, den var bara en sådan sort. Har för övrigt ej tidigare läst något av denna författare.

Så visst tror jag ändå absolut att många har möjlighet uppskatta historien om bohemiska Kerttus liv och leverne, mer än jag har förmågan att göra. Det är lättläst och enkelt, korta kapitel och ett sidantal under 300, en lättsmält och lättflyktig bagatell. Somliga kan nog finna den humoristisk, kanske en lite äldre generation kan finna mer underhållningsvärde i den. Språk och utformning - en del kyrkligt och pensionärsliv - tyder på det.

Så gillar du den sortens humoristiska feelgood av gammaldags buskiskaraktär, lättsam underhållning för stunden, ja då är nog Tango i tabernaklet något för dig!

Betyg: 2/5

Finns att köpa på:
Bokus
Adlibris
Cdon


Andra bokbloggare om Tango i tabernaklet:
Villa Freja
Bina's Books
Bokparet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).