söndag 6 januari 2019

Helgfrågan v. 1

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Klart jag vill svara, fast jag är sent ute, nu i lugnet efter stormen Alfrida (mardrömslik början på det nya året i onsdags). Frågan är:

"Vad läser ni just nu?
Bonusfråga: Vad har du för tips mot trötthet?"

Läser nu Fermis filter: en anledning att finnas av Alfred Ruth. Det är en ny science fiction-thriller som släpptes i höstas (manuset var dessförinnan betatestat under våren och sommaren), första delen i en trilogi. Serien är helt fiktiv men baserad på de teknologiska och politiska utmaningar vi har framför oss i verkligheten, varken vi vill eller inte. Boken/serien handlar om samhället och människan då tekniken blivit så omfattande att vi inte längre kan konkurrera med maskinerna om jobben. Vilka säkerhetsfrågor och existentiella frågor väcks inför den snabba teknikutvecklingen? Bra att börja fundera på det, om man inte redan gjort så.

Bonussvar: Beror ju helt på vilken typ av trötthet det gäller, vad som orsakat tröttheten, utbrändhet, ev. mediciner o.s.v.. Om labbprover inte påvisar någon klar orsak och man frågar mig, så skulle jag nog numera svara att det kan underlätta att vara i ketos, även om man tampas med utbrändhet. Värt att testa i varje fall. Allt kan inte passa alla, men aldrig fel att experimentera sig fram till något som delvis lindrar (eller hjälper en att "stå ut med") det som sätter käppar i hjulet. Keto kräver helt klart disciplin, men hjälper det så lär väl uppoffringen (om man nu känner det som en sådan) inte betyda något i sammanhanget?
Andras svar finns länkar till här


4 kommentarer:

 1. lånade en bok om Keto, fått diabetes nyligen, testat LCHF men vill äta vanligt också.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte ens var Keto är för något.

  SvaraRadera
 3. Fermis filter låter onekligen intressant och skrämmande.

  SvaraRadera
 4. Fortfarande intresserad av boken :) sliter med en stor hylla TBR och har svårt att rättfärdiga fler inköp ;) men, jag har nog snart talat mig själv till rätta
  !När det gäller trötthet gäller nog att prova sig fram , som du säger!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).