torsdag 24 januari 2019

Helgfrågan v. 4

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Frågan är nu:

"Har du svårt för att stava till något ord? Bonusfråga: Förra veckan pratade vi om tv-serier, så denna veckan blir det filmer. Vilken film som har premiär 2019 vill du se?
Det är faktiskt en del böcker som blir film 2019."

Ordet 'faiblesse' hade jag svårt för tidigare, men numera går det av det av sig själv, från tanke till skrivet ord, utan vidare. Har nog egentligen aldrig haft några svårigheter med rättstavning.

Nedanstående filmpremiärer 2019 (inte helt säker på om de två sista har premiär i Sverige detta år) finns en extra faiblesse för att se, om inte i år så ett annat år – är inte så noga med att se filmer så snart inpå produktionsår. Var nyligen sen att se Passengers (2016) och Blade Runner 2049 (2017), kan verkligen rekommendera dessa om de är osedda. Vid sådana tillfällen funderar jag allvarligt på om man inte borde skriva om någon film också emellanåt här på bokbloggen. Nya säsongerna av The X-Files ger ju helt klart också en sådan ingivelse (undrar just om det blir en säsong 12 också?). Så oerhört bra!😍

Andras svar finns länkar till här


14 kommentarer:

 1. vet knappt vad faiblesse betyder...

  SvaraRadera
 2. Pet sematary vet jag inte om jag vågar se, men vill gärna.😱

  SvaraRadera
 3. Stephen King är ju en favorit men den gamla Pet Semetary filmen förstörde min sömn efteråt så jag vet inte om jag vågar se den nya :P har inte ens vågat läsa boken!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att läsa folks film recensioner, då får man ett hum om man ska se filmen eller inte, allt för många har en riktigt bra trailer men sen är inte själva filmen lika bra.

  SvaraRadera
 5. Nej men, World war Z 2? Jag visste inte ens att den var på gång.

  SvaraRadera
 6. Aniara borde en naturligtvis se

  SvaraRadera
 7. Jag är inte så mycket för filmer och går ganska sällan på bio.

  SvaraRadera
 8. :) ler åt min egen reaktion - har jag ens, någonsin, använt ordet faiblesse? Behöver, kanske, utöka mitt vokabulär :)

  SvaraRadera
 9. Så många filmer... Jag vet knappt vad det finns för utbud ;)

  SvaraRadera
 10. Ord med franskt ursprung brukar vara väldigt svåra att skriva.

  SvaraRadera
 11. Det kommer mycket filmer men går sällan på bio numera, lite synd, vissa filmer gör sig ju bäst på bio. Så lite bot och bättring på den fronten ska jag försöka få till ;)

  SvaraRadera
 12. Aniara kan vara något att se.

  SvaraRadera
 13. World War Z har jag läst, men inte sett någon filmatisering av.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).