fredag 1 februari 2019

Bokbloggsjerka 1 – 4 februari

Annikas litteratur- och kulturblogg med bokbloggsjerka ställer först förra veckans fråga (uteblev då p.g.a. tekniska problem):

"Vilken bok/vilka böcker skulle göra sig bra på tv enligt dig?"


Raya av Henrik Johansson är nog den första bok jag känner skulle vara stark att uppleva även filmatiserad för tv.

Sen kommer jag naturligtvis in på trilogin som börjar med boken Sekten på Dimön av Mariette Lindstein. För vet ni vad? Den skall ju också bli tv-serie, på riktigt... kommer att spelas in i Sverige på svenska, läs mer om det här.

J.F Hanssons bokserie som börjar med Osynlig makt borde vidare bli en förträffligt rafflande actionthriller, även filmatiserad som tv-serie.

Stefan Spjuts Stallo tycktes ju vara påtänkt att bli film, men vad blev av det? Givet att den borde bli! På tv? Ja tack!

Deckarserie då? Såklart Singöserien av Anders Gustafson och Johan Kant. Serien som startar med titeln Singöspionen skall såklart spelas in ute på Singö med omnejd, vad annars? Perfekt ju! Bra familjeunderhållning också på sådan sändningstid, inte så våldsam deckarserie.

Har även tankar om dyrare produktioner som säkert aldrig skulle bli verklighet, t.ex. historiska drama (baserade på vikingaromaner förslagsvis), påkostade science fiction-serier (finns ju massor av böcker att välja bland) och varför inte någon rysare (kommer att tänka på flera möjliga skräckiga romaner som lämpliga kandidater). Men nej, det kommer nog inte att hända.😕


Denna veckas fråga är som följer:

"Vilken bok/vilka böcker gjorde dig lycklig direkt du tog i den/dem?"

KG Johanssons böcker gör mig alltid lycklig direkt när jag får fatt i dem, snarlik effekt som Stephen Kings böcker gjorde förr. Nåja, håller nog i sig lite fortfarande vad gäller King...😊


7 kommentarer:

 1. Singöserien har jag läst ett par böcker av och den skulle nog kunna göra sig som tv-serie. King är ju inte fel ;)

  SvaraRadera
 2. KG Johanssons böcker har jag helt missat.

  SvaraRadera
 3. Stallo vill jag gärna se som miniserie på tv!

  SvaraRadera
 4. Ja Raya och Stallo tror även jag skulle passa på filmduken.

  SvaraRadera
 5. Ja, just det Sekten-serien läste jag att den skulle bli TV! Jag har inte läst den men vill.

  SvaraRadera
 6. Sekten på Dimön ser jag framemot. Då kanske vi kan använda det i religionen för att exemplifiera sekter.

  SvaraRadera
 7. Ja, det finns många böcker som skulle bli väldigt bra som film också. Ibland skrivs ju böcker till och med nästan som ett filmmanus och vissa författare skriver både filmmanus och böcker, som Cilla & Rolf Börjlind.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).