lördag 9 februari 2019

Bokbloggsjerka 8 – 11 februari


Annikas litteratur- och kulturblogg med bokbloggsjerka frågar denna gång:

"I mitt nästa liv kommer jag att vara fullt upptagen med alla mina drömyrken som inte är aktuella för mig i dag. Detta härrör sig till alla spännande saker som karaktärerna jag läser om eller ser i oändliga tv-serier ägnar sig åt på en daglig basis. [...] Hur ser din lista ut?"


Istället för "nästa liv" tänker jag "ett annat parallellt universum". Ett sådant där man är helt frisk och fullt funktionsduglig.


Journalist. För att synliggöra det osynliga samhället, det/dom det inte skrivs om, landsbygdsfrågan och de som "faller mellan stolarna" i utsatta lägen, ge uppmärksamhet åt de som råkar ut för brott och där de kriminella bara kan fortsätta sin verksamhet utan straff. Kommer naturligtvis att wallraffa korrupta statliga myndigheter, gräva fram och visa upp i ljuset, sådant de vill dölja.

Forskare. Rymden, miljön, klimatfrågan, glesbygden, arbetslivsforskning, m.m.. Går ihop lite med yrket journalist.

Biolog. Med naturskydd som drivkraft, uppmärksamma på biotoper som kräver extra hänsyn.

Restaurangägare. I detta parallella universum finns ketogen och paleolitisk kost på ett helt annat naturligt sätt än i vår värld, så det är just vad som kommer att finnas på menyn. Driva restaurang utan junk food är en yrkesbana jag ger mig på i ett senare skede i livet (extraknäcker då även som politisk karikatyrtecknare under pseudonym, för att ge politikerna en känga när det behövs). Livsmedelsverket har jag förstås redan som ung journalist wallraffat för att avslöja korruption.😁


6 kommentarer:

 1. Restaurangägare kan nog vara kul. Kanske borde vi träffas i ett parallellt universum så kan jag sälja bröd till dig :).

  SvaraRadera
 2. varierande intressanta yrken!

  SvaraRadera
 3. Journalist var en dröm för mig som yngre.

  SvaraRadera
 4. Restaurangägare finns på min lista också!

  SvaraRadera
 5. Forskare verkar intressant.

  SvaraRadera
 6. Forskare kan nog vara kul men vägen dit är så lååång och dåligt betald! :)

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).