söndag 17 februari 2019

En smakebit på søndag: Ett lik i garderoben

Den här söndagen är det bokbloggen Flukten fra virkeligheten som återigen håller i smakbitarna. Genom dessa små textcitat hämtade från böckerna vi läser blir det bra boktips varje söndag.

Även den här söndagen blir det lite lättare litteratur, och då hämtas smakbit ur en deckare med  Ester Karlsson, Ett lik i garderoben av Olséni & Hansen. Sidan 17-18 (Roland är Esters kakadua):

   "Jo, jag tänkte så här", började han trevande. "Du har ju lovat att passa Roland när Ester är iväg, men jag skulle vilja att du meddelar henne att du fått förhinder. För om inte Ester åker leder det förmodligen till att Barbro stannar hemma och då slipper även jag åka till det där förbannade slottet."
   "Nej, det kan jag verkligen inte göra", förklarade Lennart myndigt och knäppte händerna framför sin stora mage. "Jag är en man som står vid mitt ord. Det vet du, Arne."
   "Ja, det vet jag, men jag tänkte så här." Arne grävde en stund i sin miljövänliga tygkasse. "Jag erbjuder dig fem paket Alvedon, en rejäl tub fotsalva och en flaska danskt körsbärsvin om du säger att du har fått förhinder."
   Lennart stod tyst en lång stund och betraktade förvånat sakerna som Arne höll fram emot honom innan han brast ut i ett bullrande skratt.
   "Skämtar du med mig, Arne? Försöker du muta mig?"

Mer info om boken finns att läsa på Bokfabriken här.

Undrar just om Europaparlamentets copyrightdirektiv kommer att påverka bokbloggarnas möjlighet att dela dessa smakbitar (citat), länkningar, o.s.v.? Ja, vi från svensk sida förstås, Norge står ju utanför allt det där.

"Norge är inte medlemmar i EU. De kan göra vad fan de vill."
Kort och koncist citat (som kan passa in även i det här sammanhanget) från kapitel 57 i den lilla pärlan Läget i landet av Po Tidholm

Skall visst bli något slags filter som plockar bort allt som inte godkänns, så man behöver troligen inte lägga så mycket möda på det själv. Eller? Någon som har tankar kring det här?

Än är det ju inte aktuellt (till våren kanske?), men lite framförhållning skadar ju inte.


Andras smakbitar kan man idag finna här


12 kommentarer:

 1. Har sett de här böckerna lite överallt, men har inte läst någon. Känns inte riktigt som att de skulle passa mig, men vem vet :)

  Jag har för mig att jag tolkade den där "lagtexten" som att det inte skulle vara några problem för en bokblogg, men de texterna brukar ju vara lite snåriga. Minst sagt. Vi får väl använda proxyservrar och låtsas att vi är från Norge annars :)

  SvaraRadera
 2. körsbärsvin är gott, sonen köpte en flaska till min födelsedag när han precis hade blivit myndig, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. EU's nye direktiv gjelder i Norge og :-) Jeg har nettopp hatt undervisning i copyright og sitat er lov. Så lenge du oppgir hvor du tar sitatet fra. Og det gjør vi jo :-) Dessuten ønsker forfattere og forlag at vi skal skrive om bøkene de gir ut, så de ønsker også vi skal sitere fra dem siden det også er en måte å reklamere for bøkene på.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Böckerna om Ester är lite lättsamt mysiga att läsa. ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Den här serien är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Den boken har jag läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Låter som en annorlunda bok.

  SvaraRadera
 8. Låter som en feel-good-deckare...inte så het på den genren. Men tack för smakbit och jag hoppas innerligt att direktiven från EU inte blir så svårhanterade! Trevlig söndag

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Just denna av författarduon har jag inte läst.

  SvaraRadera
 10. Det verkar som en rolig bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. okänd smakebit för mig. tack för den!

  SvaraRadera
 12. Har läst en bok av de författarna, men inte just den där. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).