måndag 25 februari 2019

"Lite krasslig, bara" av Stephen King

Lite krasslig, bara av Stephen King. Novellix. Bokus | Adlibris | Cdon | Akademibokhandeln. Läste boken som bibliotekslån (häftad). ISBN: 9789175892788

"Jag sa att vi troligen skulle hitta något i kylen som ligger och ruttnar, men jag vet att det måste vara värre än så. Det fattar nog alla med luktsinnet i behåll som bor på de där våningarna." Han nickar bistert. "De kommer att hitta en död råtta därinne, sanna mina ord. Mat stinker, men inte så där. Det är bara död som stinker på det viset.

Om ditt undermedvetna försöker säga någonting till dig - skulle du förstå det? Eller snarare: Om ditt medvetna jag försöker tvinga dig ur en illusion, skulle du låta det hända trots att det innebar total katastrof? I den fenomenalt uppbyggda och ytterst obehagliga Lite krasslig, bara sugs vi in i Stephen Kings bisarra värld, där allt kan hända. Eller har det kanske redan hänt?

Det är första gången novellen Lite krasslig, bara ges ut på svenska, i översättning av Lena Jonsson."

Fast i förnekelsefasen på allvar? Lever du i en illusion och vägrar se sanningen?

En novell där man från början vet hur det kommer att sluta, vilket inte är något jag själv upplever som positivt. Så i motsats till de flesta andra som ger denna novell toppbetyg, blev det bara ett okej från mig.

Betyg: 2/5

Andra bokbloggare om Lite krasslig, bara:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).