onsdag 20 februari 2019

Omslagsonsdag vecka 8: Trappor

Så var det då återigen lillelördag och tillika Omslagsonsdag, arrangerat av bokbloggen Boklysten.

Lite knepigare den här gången, letade t.ex. i minnet efter en bok - thriller - som var så ruggigt bra, men just den titeln hittade jag inte i de av sömnbrist trötta hjärnvindlingarna, lär väl dyka upp när man minst anar.

Utsidan skall den här gången visa:


Trappor


Kuslig stämning med trappa till Säters fasta paviljong:

Innan snön faller av Helena Kubicek Boye


En helt annan förfallen trappa, på ett helt annat ställe ...Mystisk trappa ner i:

Avgrund av Jeff VanderMeer


En mindre mystisk trappa vid en masugn ...Gör en tidsresa genom Carins livstid. Och all det där spännande upplysningen som vi inbillar oss hitta där på övervåningen en trappa upp, vad är det egentligen?

Ingenting att se av Robert Warholm


 Stiglucka med trappa för stora steg till predikoglugg ...Det mesta är automatiserat, tekniken har blivit alltmer avancerad, självgående förarlösa transportfordon, AI, vår mat är labbproducerad. Jobben räcker endast för ett fåtal, vilket tvingade fram ett införande av basinkomst kompletterad med prestationsbonus längs en livslång utbildning i en kunskapstrappa. En viktigt bok som förtjänar fler läsare, med ämnen som behöver diskuteras flitigare. Mycket kommer att förändras, mycket har redan förändrats, alltför många i maktposition lever kvar i gamla föreställningar om hur det är. Vad kunde vara mer lockande med boken, titeln eller omslaget med trapporna?Framåt; uppåt eller nedåt?...

Japp! Som sagt, när man minst anar så uppenbarar sig det där man tidigare ville minnas men inte hade omedelbar åtkomst till på hjärnkontoret, helt apropå när man senare står med middagsdisken. Knäppt! Det här var ju bokomslaget jag for efter, den där ruggigt bra thrillern:

Nedanför källartrappen:

Alltför nära av Linwood BarclayFler bokomslag finns här


2 kommentarer:

  1. inte helt lätt att hitta bokomslag med trappor, mina:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/02/trappor-i-omslag.html

    SvaraRadera
  2. Många riktigt häftiga trappor. Innan snön faller missade jag helt!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).