tisdag 5 mars 2019

Dagens bokpost: Larona och Dorei (Till Esperani: Del 2 och 3)


Larona
och
Dorei

av Karolina Bjällerstedt Mickos


Trevlig bokpost i lådan idag! Två böcker = dubbel glädje. Dessutom uppföljande två delar till en bok jag tyckte riktigt bra om: Mantor. Så fina böcker som jag riktigt längtar efter att få börja läsa.

Baksidestexter för andra och tredje delen i fantasyserien Till Esperani:


Larona:

"Det är dags för årliga förhandlingar mellan Storriket och Enhetliga Kejsardömet, parter i ett krig som aldrig tycks ta slut. I händelsernas centrum finns Larona som fästmö till prins Rostal av Storriket. Krigslyckan verkar vända uppåt när det viktiga Norrstad återerövras ur fiendens hand. Men vem har egentligen tagit makten i Norrstad? Och vem är den mystiske betjänten som så snabbt fått Kungens förtroende?

Från sin uppsatta position ser Larona att både Storriket och den kungliga familjen håller på att falla samman. Hon dras in i en sammansvärjning som inte bara hotar att stjälpa den uråldriga maktbalansen utan också avslöja vem hon egentligen är."Dorei:

"Larona kämpar förtvivlat för att återupprätta det fallna Storriket, och när hela Norrtad står i lågor inser hon att den nyfödda kronprinsessan Berilen måste föras i säkerhet. Uppdraget går till Dorei, en ung kvinna med ovanliga krafter. Som skydd får hon med sig soldaten Turq, duvpojken Gambor och den mystiske Sagern.

Men det är onda tider. I skogen dånar trummor. Ryktet går om en hemlig sekt, de fruktade gnistbärarna. De sägs ägna sig åt blodsriter och leds av en man vid namn Mantor.

Dorei och hennes sällskap ger sig ut på en resa som blir farligare och mer fantastisk än vad någon kunnat föreställa sig."Hjärtligt tack för rec.ex. Oskar Källner/Fafner Förlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).