söndag 10 mars 2019

En smakebit på søndag: Törnrosor

Den här söndagen är det Astrid Terese med bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker som förestår En smakebit på søndag. Mari och Astrid Terese turas om varannan helg att stå som värdinnor för dessa smakbitar som vi hämtar från böckerna vi läser. På så vis blir det fina boktips varje söndag.

Blev mer snart än jag trodde dags för Törnrosor av Stephen King och Owen King. Så här kommer smakbiten, sidan 70-71:  "Han traskade närmare kojan och hejdade sig. Ett vitaktigt flimmer framträdde över den sovande kvinnans huvud – spindelvävslika vita trådar höjde sig från kinderna, breddes fladdrande ut och fastnade på huden, täckte den. Nya trådar spanns ut från de som redan fastnat och snart var ansiktet täckt av en mask som inom kort omslöt hela huvudet. Nattflyn kretsade i kojans dunkel.
   Räven retirerade några steg och vädrade. Han tyckte inte om det vita – det vita var avgjort levande, och avgjort ett helt annat väsen än dem han var förtrogen med. Till och med på håll hade det vita en stark vittring som var en förvirrande blandning: det fanns blod och vävnader i doften, och intelligens och hunger, och ett inslag av djupaste jord, rävgrytens rävgryt."Bokens innehållsbeskrivning finns att läsa på AB här.

Tog ett tag innan jag kom in i handlingen, men nu flyter det på fint!

Önskar er en trevlig söndag!


Andras smakbitar finns idag här


10 kommentarer:

 1. spännande omslag, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Jag läser också King, fast bara pappa King :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Jag håller på att läsa Pestens tid. Vet inte ännu vad jag ska tycka om Kings sätt att skriva Har bara läst ett fåtal av hans böcker.

  SvaraRadera
 4. Spännande! Den enda King-boken jag läst är 22/11/1963 och den tyckte jag mycket om. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Det här blir nog otäckt! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Kan tänka mig att det är en obehaglig historia.

  SvaraRadera
 7. Den här har jag inte läst, verkar vara ruggig, osäker på om jag vågar mig på den ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. tack för den obehagliga smakebiten! väldigt länge sedan jag läste en Stephen King. men jag har i alla fall sett några filmer

  SvaraRadera
 9. Kanske dags för en King igen, det var länge sen. Och nu skriver han med sin son? Ja då blir det ju dubbelt läskigt. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Har läst någon bok av King för länge sen men hans böcker var ingenting för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)