lördag 20 april 2019

Bokpaus med VALIS och en stickkontroll i påskutmaningens mitt


"Horselover Fats" nervösa sammanbrott började dagen då Gloria ringde och frågade om han hade några Nembutal. Han frågade varför hon ville ha dem och hon sa att hon tänkte ta livet av sig. Hon ringde alla hon kände. Vid det här laget hade hon fått ihop femtio stycken, men hon behövde trettio eller fyrtio till för att vara på den säkra sidan.
    Horselover Fat drog genast den förhastade slutsatsen att det handlade om ett rop på hjälp. Fat hade i åratal lidit av villfarelsen att han kunde hjälpa folk."   –  Sid. 7; VALIS, Philip K Dick

Ja så börjar första kapitlet i science fiction-romanen VALIS, som jag startade läsningen av idag på självaste påskafton. Gör som vanligt, läser efterordet av John-Henri Holmberg först. Men innan dess, bokens början kändes effektfull nog för att platsa ett bokpaus-inlägg här i bokhyllan. Kompletterat med ingefärsté, och storhelgafton till ära en lättsötad kokosboll utan socker, typ nyttig bounty, väldigt god såklart!😉

Philip K Dicks självbiografiska roman VALIS (1981) ingår i mitt bokval till påskutmaningen.

Även så smått påbörjat med prologen till Sprickor i jorden (Mariette Lindstein) och prologen till Tredje principen (Anna Jakobsson Lund).

Avslutade på morgonen Jag Jaguar (Fredrik Höjing) – oj oj vilken debutroman, otroligt annorlunda – stark, suggestiv och bra! Smakbit för den kommer i morgon (om smakbitarna har påskledigt kör jag smakbit ändå här i mitt lilla hörn av cyberspace) och recension dyker upp senare i samband med bokens utgivningsdatum.

Stickkontroll i mitten av påskutmaningen: Är sammanlagt nu uppe i hela 269 sidor, mycket tack vare Jag Jaguar, som var lite mer än vanligt fängslande. Har en föraning om att VALIS också kommer att bli en bok som fångar intresset sådär lite extra och speciellt, många av Philip K Dicks romaner tycks ha den effekten...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)