måndag 29 april 2019

Dagens bokpost: "Skymningssång och andra fantastiska historier" och "Minnen av en sång"


Skymningssång och andra fantastiska historier
och
Minnen av en sång

av Patrik Centerwall


Lite nytt nedladdat och klart på läsplattan just nu. Då blev det hastigt och lustigt måndagslyx ute på altanen, med novelläsande, kaffe och chokladkaka.

Skrev ju ett omdöme för Centerwalls singelnovell Lektören i lördags, fick så igår ett meddelande där författaren hade vänligheten att frikostigt dela med sig av två novellsamlingar, utifall jag ville ha (oavsett recension eller inte). Men självklart!

Recensioner kommer det att bli, eller "enklare bokomdömen" som jag brukar kalla sådant som inte rör recensionsexemplar (d.v.s. låneböcker och liknande). Känner såklart att det för rec.ex. krävs mer motprestation från min sida, men ibland kan jag nog tycka att det inte är så mycket som skiljer, men till viss del.

Nåväl, slutsnackat om bokbloggande! En första presentation vill jag i varje fall bjuda på för dessa novellsamlingar (hämtar citerade innehållsbeskrivningar från Adlibris):Skymningssång:

"Skymningssång och andra fantastiska historier innehåller sjutton noveller som kryssar genom fantastiken och tar med dig till gränslandet där det magiska inträffar. Majoriteten av novellerna är urban fantasy eller kanske magisk realism, men det är även några som tangerar skräck och science fiction.

Här finns novellen om litteraturforskaren som misstänker att en av Sveriges främsta skalder jagade troll i de värmländska skogarna och historien om den fåfänga draken som låter sig intervjuas av vad han tror är en journalist. I samlingen ingår också novellen om vad som smugglas till Sveriges fjärde största ö Hisingen när den varit isolerad från fastlandet i över tjugo år och om nöjesfältet där allt kan göras för pengar."


Minnen av en sång:

"Vi flög förbi sjömanshustrun, vi flög över älven och den yttre av de två broarna. Vi flög över staden, vi flög över berg. Jag glömde snart bort tyngden av hans kropp och lät honom njuta så mycket han kunde av upplevelsen. Det var det minsta jag kunde göra för honom.

Hemsökta hus, dubbelgångare där man minst anar det, den viktigaste tidsresan som gjorts och kontrollanter som försäkrar sig om att medborgare firar jul på rätt sätt. Det är stoffet i några av de elva historierna i samlingen ”Minnen av en sång”."


Låter väl spännande, inte sant?

Författarens webbplats: http://skymningssang.wordpress.comTusen tack Patrik Centerwall för två fina böcker!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).