fredag 12 april 2019

Dagens bokpost: Toktanten

Toktanten
av Birgitta Bergin


Yay, ännu en dag med boköverraskning i postlådan! Återigen fullständigt oväntat. Feelgood/relationsdraman faller visserligen rätt ofta utanför min komfortzon, men det vet vi ju alla hur nyttigt det är att ta klivet ut ur den där trygga zonen emellanåt. För Bergins senaste roman Toktanten har jag nog redan reagerat på själva titeln... som jag egentligen inte alls tyckte om ("Grannen från helvetet" hade väl varit bättre?), detta utan att veta ett dyft om vad boken handlade om. Har nu läst baksidestexten och den lockade betydligt mer!:

"Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk.

Men det blir inte så.

De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på?

Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på…

Birgitta Bergin har etablerat sig som en av Sveriges stora författare inom modern feelgood med över 100 000 sålda böcker. Både hennes trilogi om Anna Holm och Som ett brev på posten har fått ett varmt mottagande av läsare och bokbloggare. Birgitta är ofta ute och föreläser, och bloggar på ketchupoftheday.se. Hon bor växelvis i Marbella och i skärgården utanför Göteborg. Hos Bokfabriken har Bergin kommit ut med Ett oemotståndligt förslag (2014), En oemotståndlig affär (2015), Ett oemotståndligt begär (2016), Som ett brev på posten (2016), Något du inte vet att jag vet (2017), Holländarn (2018). Tre gånger har hon tagit sig ända till final i Stora Ljudbokspriset."

Men det här känns väl som ett alldeles strålande upplägg såhär när våren gläntat på dörren och står och stampar i farstun!

När landsortskommunerna ökar sin befolkning under sommarhalvåret och utelivet frodas brukar det med all säkerhet poppa upp nya och gamla grannkonflikter lite här och var, som får slå ut i full blom när sommarsemestrarna kommer in i sitt mer intensiva skede. Lyckligt förskonad från både tokiga tanter (från vilken ålder blir man tant förresten?) och farbröder i min omgivning. Tokig tant själv? Nä, skulle inte tro det, ytterst konflikträdd typ, men våga tycka om böcker – ja, det törs jag!😜 I Toktanten verkar det inte handla om någon slags tokighet av den milda sorten, utan något av det mer rysliga slaget. Ser fram emot att läsa, sparar den nog till sommaren!👍


ISBN: 9789176298749 | Utgivningsdatum: 2019-04-09


Tack för rec.ex. Bokfabriken!


4 kommentarer:

 1. Tycker också att baksidestexten låter lovande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många frågetecken att fundera över i den texten. :)

   Radera
 2. Åh, jag gillar den här boken! Har läst halva nu. Fy attan säger jag bara om att ha en sådan person i sitt stugområde...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan inte nog uppskatta att man känner sig trygg där man bor.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).