onsdag 3 april 2019

Omslagsonsdag vecka 14: Berg, höjd


Såhär mitt i veckan är det återigen dags att fokusera på det yttre i Omslagsonsdag, arrangerat av bokbloggen Boklysten. Den här gången gäller det alltså att plocka fram bokomslag med:

"Berg, höjd"

Hittade fler än anat faktiskt, plockade ut dessa:Tunn luft av Jon Krakauer. Expedition då Krakauer når toppmålet den 10 maj 1996, en expedition som slutade i tragedi för många. Mount Everests topp på omslaget.
Ett berg högre än Everest av Jon Krakauer. Uppför alla möjliga klippsidor får vi följa Krakauer och andra bergsklättrare, även på bokomslaget.
Expedition Kanchenjunga av Michelle Paver. Härligt kuslig spökroman som utspelar sig i Himalaya, 1935.

Fallvatten av Mikael Niemi. Bergen skymtar bakom molnslöjor, vindsnurror, skog och våg på omslaget för Niemis katastrofroman, där dammarna brister vid Lule älv.
Norrland av Po Tidholm. En riktigt bra bok som alla borde läsa. Berg på framsidan. (Länken går till smakbit, bra och kunnigt utförda recensioner finns säkert på annat håll)
Singöspionen av Anders Gustafson och Johan Kant. Första delen i Singöserien, kriminalromaner som till viss del utspelar sig bland klipporna på Singö. Berg och hav på omslaget naturligtvis.

Sektens barn av Mariette Lindstein. Avslutande delen i den spännande trilogin om sekten ViaTerra. Den fruktade klipphöjden finns på omslaget.
Vinter i drömhuset av Maeve Binchy. Tycker så mycket om den uppriktiga och okonstlade godheten som finns i böckerna av Binchy... trots att jag normalt inte är så förtjust i feelgood. Vinter i drömhuset blev hennes sista roman, hisnande höjd i det irländska landskapet på omslaget. 
Oanade konsekvenser av Elizabeth George. Nummer 19 i Lynley-serien är den för mig sist lästa. Klippor i Dorset på omslaget. Bör jag fortsätta med nummer 20? Någon som läst? Är den bra?


Fler bokomslag finns här


Top: Free image from Pixabay

4 kommentarer:

 1. Fallvatten hade jag också. Singö glömde jag helt.

  SvaraRadera
 2. Många bra berg, Singö var fin.

  SvaraRadera
 3. Va fina berg du hittade! :) Jag missade Tunn Luft och Kanchenjunga. Norrland och Vinter i drömhuset är fina!

  SvaraRadera
 4. Tunn luft har jag ju, men jag tror jag har ett annat omslag på den. Norrland är lite speciell!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).