onsdag 10 april 2019

Omslagsonsdag vecka 15: Stad

Såhär mitt i veckan är det återigen dags att fokusera på det yttre i Omslagsonsdag, arrangerat av bokbloggen Boklysten. Den här gången gäller det alltså att plocka fram bokomslag med:

"Stad"

Några olika städer som bakgrundsbilder:John Romeo. Korsfäst av Diane Karlstrom & Magnus Carling
Stjärnklart av Lars Wilderäng

Legend av Richard Matheson
Nattpatrullen av Sergej Lukjanenko
Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser

Själlös av Gail Carriger
Chanslös av Gail Carriger
Hemlös av Gail Carriger


Måhända kan man hoppas på ett landsbygdstema nästa gång för jämvikt kanske? 

Helt crazy att läsa om hur gängkriminalitet/skjutningar ökat i städerna samt om dessa hot mot lantbrukare och inställda "kosläpp" på landsbygden.

Vad vill egentligen de s.k. "djurrättsaktivisterna"? Att alla mjölkprodukter, ägg och kött skall importeras från utlandet, eller vad? Alla mår inte bra av vegansk mat, att hämta protein från bönor funkar inte för alla, så hur tänker man egentligen? Och skulle det vara så mycket bättre att importera konstgödsel än att använda naturgödsel i jordbruken, vilket ju är följden av att dessa djur skulle försvinna. Igenväxta (all mark går inte att odla på) beteslandskap = försvunna biotoper = försvunna djur- och växtarter. Hur tänker man egentligen? Någon som har bra svar?

Hmm... ja, det där blev några slags tankar för dagen. Boktitlar ovan länkar som vanligt till bokomdömen och recensioner här på bloggen.
Fler bokomslag finns här


11 kommentarer:

 1. gillar Carriger, du hittade ju många passande omslag. Djuraktivister förstår jag mig inte på, många djur har dött när de släppt dem bara "fria"... svälta i naturen, bli överkörda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är verkligen inte lätt att förstå sig på hur de tänker dessa aktivister. Och visst, Carrigers böcker är ju helt suveräna! :)

   Radera
 2. Jättefina städer du hittade! :) Jag missade en Legend, en bra bok. Likaså böckerna av Gail Carriger! Snygga och bra dem med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar även filmatiseringen av Richard Mathesons bok, mycket, Will Smith så otroligt bra i huvudrollen där.

   Radera
  2. Håller med! Han gör den rollen riktigt bra.

   Radera
 3. Riktigt fina omslag. Omslaget till Korsfäst är riktigt effektfullt!

  (Hur gör du för att skapa en gemensam bild med de nio omslagen?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket bättre/proffsigare omslag än för John Romeo-seriens första del, tycker jag.

   Använder BeFunky ( https://www.befunky.com/create/collage/ ), ett gratisprogram som används online, d.v.s. man behöver inte ladda ner något program till datorn, fördel för att slippa ev. virus o sånt skräp. Klicka bara på en ruta i taget o "Add Image" för att hämta bilder nedladdade till datorn. När klar klicka "save" o sen "computer" högst upp, "save" för att spara kollaget i datorn som en bild att därefter kunna lägga till i blogginlägget. Tror jag fick med det väsentligaste, rätt enkelt när du väl har det framför dig.

   Radera
 4. De sista är riktigt snygga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Väldigt roliga böcker också, synd att inte fler blir översatta. Läser bara skönlitteratur på engelska i undantagsfall. ;)

   Radera
 5. Gail Carrigers böcker glömde jag helt, de omslagen är ju klockrena!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja städerna är ju rätt centrala i dom böckerna. Omslagen matchar verkligen innehållet fint.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).