måndag 22 april 2019

Påskutmaningens sista dag: Hur går det?


Nja, lite knackigt faktiskt, om man ser till sidantal.

Fredrik Höjings debutroman gick ju i en rasande fart att läsa, och visst, Valis av Philip K Dick är ... vad ska man säga ... 'intressant' kanske? Oerhört märklig bok hursomhelst. Mycket filosofi och teologi, men även en massa inbakad galenskap. Tillsammans blir det nog just intressant, med tanke på det självbiografiska stoffet i romanen. På sätt och vis kan man nog se det som om författaren utforskar sitt eget psyke, liv och "uppenbarelser" genom denna roman. Nåja, hursomhelst är det ingen bok man läser i hast, så är det nog inte med någon av Philip K Dicks böcker egentligen, inget fel i böcker man läser långsamt heller. Men som sagt, så många sidor blir det inte läst.

Försöker varva med Tredje principen av Anna Jakobsson Lund, men har inte riktigt kommit in i handlingen än, och då blir det lätt att jag plockar upp Valis igen, sällsam dragningskraft. Skall idag på annandag påsk försöka läsa ett första kapitel av Sprickor i jorden av Mariette Lindstein, bara läst prologen ännu. Okej, det får bli dagens läslöfte!

Redovisa påskutmaningen i sin helhet kommer jag att göra i morgon (sen står en massa recensioner på kö för att bli skrivna denna vecka, en om dan blir nog lagom). Uppe i 315 sidor lästa såhär långt. Vem vet, kanske blir det 400 sidor till slut? Om jag slutar snacka om det här på bloggen och får det gjort istället...💪Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)