onsdag 8 maj 2019

Dagens bokpost: Brev från en cell


Brev från en cell
av Henrik Johansson


Flera bra saker har hänt denna dag då vitsipporna står som spön i backen, och till dessa räknas förväntad bokpost som gjorde mig extra glad, d.v.s. Henrik Johanssons helt nya bok Brev från en cell.


Om boken:

"Malmö, år 2000. Patrik Pánik dras till Reclaim the streets protester som sprider sig i landet. I slagorden kritiserar rörelsen det samhälle som alltid svikit och Patrik som levt sitt liv i konfrontation hittar ett sammanhang där motståndet blir en kollektiv kraft.
   Brev från en cell är en berättelse om socialt arv, sociala rörelser och hur flykt och strävan möts i en skärningspunkt under några höstmånader.

Om författaren:

"Henrik Johansson är författare, kritiker och skrivpedagog. Efter debuten 2013 med Av kött och blod har han kommit ut med novell- och diktsamlingen Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse, samt romanen Raya. Han var även redaktör för Föreningen Arbetarskrivares uppmärksammade antologi Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar."

Och ja, har läst tre av ovanstående böcker: Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelseRaya och Föreningen Arbetarskrivares antologi Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar (läs vad kulturnyheternas litteraturkritiker Ulrika Milles skriver om den antologin här). Det handlar om böcker som starkt berör, engagerar och känns meningsfulla att prata/skriva om. Såklart vill jag även läsa Av kött och blod, vi får se om jag får fatt i den boken också på något sätt. Men först alltså: Brev från en cell.😊


ISBN: 9789186474720


Tusen tack för recensionsexemplar Federativs förlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)