fredag 3 maj 2019

Fika med Toktanten



Oj vad det snöar ute!đŸ˜Č

Och nÀ, titeln Toktanten syftar inte till att boken handlar om sosseministern Annika StrandhÀll, Àven om man lÀtt kan tro det. UrsÀkta om nÄgon anser mig elak nu, men mÀnniskan stÀller ju indirekt till med sÄ mycket elÀnde för sÄ mÄnga som redan har det jobbigt... och tycks ÀndÄ gÄ oberörd och ohejdbar igenom allt, hur Àr det ens möjligt?
Tycker verkligen folk i allmÀnhet att det gick rÀtt till i senaste valet och den regeringsbildning som dÀrpÄ följde? Eller knyter dom bara nÀven i fickan? Blev pÄmind om den dÀr röran igen nu idag nÀr röstkort för valet till Europaparlamentet kom med posten, undrar hur mÄnga som ens kommer att rösta i det valet?

NÄvÀl, tanken kom pÄ avvÀgar...

Toktanten av Birgitta Bergin var en bok jag hade tÀnkt att spara till i sommar. Men! Var sÄ lÀskigt nyfiken pÄ den. Sen blev det ju hastigt och lustigt lÀge för ett vÀlbehövligt extra nÀringsintag i form av eftermiddagskaffe och chokladboll*. Fika med toktanten blev det dÄ. En kan tÀnka det Àr rÀtt skönt att slippa bo i ett sommarstugeomrÄde ÀndÄ, ger er ett smakprov frÄn sidan 25:

"PĂ„skhelgen nĂ€rmar sig och skollovet har precis börjat. Lövudden börjar vakna till liv igen efter en lĂ„ng och slumrande vinter. Överallt tar sig sommargĂ€ster mĂ„lmedvetet an sina hus, alla fönster stĂ€lls plötsligt pĂ„ vid gavel, madrasser och tĂ€cken hĂ€ngs ut pĂ„ vĂ€dring och Ajax- och sĂ„padoft sprider sig i den kittlande vĂ„rluften. Det piskas och fejas och smĂ„ barn springer runt och leker, yra av vĂ„ren. KlĂ€der Ă„ker av lite för snabbt i tron att det Ă€r varmare Ă€n det kanske Ă€r. Löven krattas upp, det röjs bland trĂ€d och buskar och doften av brasor dĂ€r ris och pinnar blir till aska sveper över omrĂ„det. NĂ„gon högtryckstvĂ€ttar altanen inför Ă„rets sommarsĂ€song och nĂ„gon annan har till och med fĂ„tt igĂ„ng grĂ€sklipparen, trots att mossan fortfarande regerar över grĂ€set.
    Sara parkerar bilen och Ă€r förundrad över det hon ser. Hon som bor i Lövudden Ă„ret runt upplever samma fenomen varje Ă„r. Det hĂ€r Ă€r bara förstadiet till invasionen som drabbar dem under vĂ„rens kommande lĂ„nghelger och som kulminerar i semestertiden. Hon ler för sig sjĂ€lv, hon kommer kunna iaktta skĂ„despelet under hela helgen. Det Ă€r ett tecken pĂ„ att vĂ„ren verkligen Ă€r pĂ„ gĂ„ng och hon Ă€lskar verkligen den hĂ€r Ă„rstiden, den ger sĂ„ mycket hopp och framtidstro."

En fin hĂ€lsning med signering fanns i detta recensionsexemplar ocksĂ„, sĂ„nt kĂ€nns riktigt trevligt tycker jag!💖



*Chokladbollar: 100 g smör + 100 g riven kokos + 3 msk kakaopulver + 2 msk mandelsmör + 10 dr. stevia eller 1 msk sötströ eller annan valfri sötning eller ingen sötning alls + 1 krm vaniljpulver


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett sÀrskilt tack till de som tar sig tid för att lÀmna en kommentar. :)