torsdag 16 maj 2019

Helgfrågan v. 20


Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Såhär skriver Mia:

"När man läser en bok och så lägger man ifrån sig den ett tag och så börjar man läsa igen. Då kan man ha glömt någon person i boken (i alla fall jag). Vem i hela friden var Lisa, vad gjorde hon?😕 Då får man skumläsa.🤨 Därför tycker jag det är så himla bra när det finns en presentation av personerna i boken. Vad saknar du i böcker? 

Bonusfråga: Vad gör du för att motstå suget, när du ser en sådan annons? Skulle ni mot förmodan tycka frågorna är töntiga eller av någon anledning inte kan svara på dem, så pladdra på."


Hmm... hoppas det inte blir fel nu, men det är faktiskt bara vecka 20 än, såg att Mias inläggsrubrik var inne på vecka 21, men så pass länge kan jag inte vänta med att pladdra fram ett svar på helgfrågan ju!😀

Håller med om att det är bra med en personförteckning om det är ovanligt många karaktärer man ska hålla reda på, exempel på det är Bröderna Karamazov, där hade man användning för den sortens förteckning. Men, det finns undantag, och som exempel här kan nämnas Törnrosor (King x 2 alltså), där fanns en diger förteckning på samtliga inblandade, alltför diger för att ens orka titta på... Kartor är heller inte dumt då det handlar om främmande eller framtida världar, t.ex. inom fantastikens (science fiction, dystopi, fantasy, etc.) underbara värld. Här kan nämnas Sagan om ringen och Metro 2033 (Dmitrij Gluchovskij), i dessa fanns bra kartor jag inte hade velat vara utan.

Bonussvar: Inga problem att stå emot reklam, köper inga böcker, lånar bara (förutom recex då). Finns de inte att låna så är det kanske inte meningen att jag skall läsa dem. Nåja, så kan man ju också resonera, inte sant?😉


Andras svar finns länkar till här


7 kommentarer:

 1. gillar inte böcker med många karaktärer... ryska böcker kräver personförteckning. Romaner köper jag sällan, hittar dem på biblioteket.

  SvaraRadera
 2. Tack för du sa till nu har jag ändrat till rätt vecka, så fort behöver det inte gå. Man vill njuta av våren. Jag har köpt mindre böcker än tidigare, alltid något.

  SvaraRadera
 3. Jag borde verkligen börja låna böcker igen som jag gjorde förr. Har börjat köpa enorma mängder sedan jag började blogga.

  SvaraRadera
 4. kartor är alltid lika trevligt. och visst kan en motstå extraerbjudanden. bibliotek finns ju också

  SvaraRadera
 5. Kartor kan vara kul och bra i vissa böcker. Nej, håller med, det är inte svårt att motstå såna där erbjudanden, lånar det mesta på jobbet.;)

  SvaraRadera
 6. Det är väldigt bra att man kan beställa böcker på biblioteket, om inte just det egna biblioteket har boken.

  SvaraRadera
 7. Det är bra om man kan resonera så.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).