onsdag 19 juni 2019

Dagens bokpost: En stjärna som faller


En stjärna som faller
av Elisabeth Andersson


Ljuvligt att ta med kameran ut för bokbild på sommaren. Den här gången blev det med dagliljor som bakgrund och en doft av schersminbusken i full blom intill. Bara en detalj i hur trevligt det är att få bokpost (har dessutom för närvarande en svacka i självförtroendet vad gäller att skriva recensioner, så även i det avseendet gör en bok med posten gott!). Denna feelgoodroman kom som en överraskning, kände inte heller till författarnamnet och sånt är ju alltid extra spännande.

Har nyligen funderat (med något mer gravallvarligt djup...) över benämningen "feelgood", som ju inte fanns förr. Började misstänka att jag hade förutfattade meningar (på ett negativt sätt) kring just feelgood, bara p.g.a. just ordet "feelgood". Inte så bra, för då dömer man ju i förväg. Såklart kommer jag med det i tanken att läsa den här boken förbehållslöst och rättvist. När jag söker på ordet feelgood kommer ett antal förklarande ord upp som skall beskriva vad det är: Mysigt, roligt, romantiskt, gärna med lite svärta, härligt hjärtevärmande, må gott-läsning med syfte att få läsaren att må bra. Genren menas ligga nära chick lit och romance, vanligtvis finns en kärlekshistoria i centrum. Och ja, det är nog det där med chicklit/romance som kan få mig att känna att något ytligt sötsliskigt med storstads-, lyxlivs- och överklassperspektiv väntar. Ärligt talat, då bävar jag något. Faktiskt. Lyxlirare med överklassproblem i storstan intresserar mig liksom inte.

Jag tror såhär: Bäst att helt glömma av att det rör sig om "feelgood", då kanske en blir positivt överraskad, vem vet, det har ju hänt förr!😊

Efter denna onödigt långa utläggning kommer här i varje fall en innehållsbeskrivning för denna roman:

"Paula Ekdahl är framgångsrik fastighetsmäklare och bor i en lyxvåning på Östermalm med sina guldfiskar. Hon är snygg, vältränad och kan välja och vraka bland älskarna – inte minst är hon beroende av sociala medier och livet kretsar kring likes.

När Paula får en blackout efter sitt födelsedagsfirande hemma bestämmer hon sig för att åka till livsstilscentret Two Swedish Hippies vid kusten i Skåne för att vila ut. Väl där får hon reda på saker som skakar om hennes liv i grunden. Varken hennes förflutna eller den väg hon valt är självklar längre, och för att gå vidare måste Paula finna stjärnan i sitt liv.

En stjärna som faller är en feelgoodroman om yttre framgång, inre lycka och att följa sin passion.

Elisabeth Andersson är journalist och författare. Tidigare har hon arbetat på bland annat Expressen och Sveriges Television. Idag jobbar hon som journalist på Sydsvenskan i Malmö. Hon bor i centrala Malmö med sin man Ronnie. Elisabeth Andersson debuterade med romanen På andra sidan Venus och har även skrivit romanerna Här och nu, Under det underbara och Lyckostarnas klubb. Det här blir hennes femte roman."


ISBN: 9789178350889


Tack för rec.ex. Bokfabriken!
❤️


2 kommentarer:

  1. Hmm, kan hålla med om att beskrivningen av boken ger intryck av ytliga överklassmänniskor i storstan och deras "problem". Hoppas boken är bättre än så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kan man ju hoppas på. Beskrivningen gav mig lite rysningar... men utan förutfattade meningar var det visst! :D

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).