tisdag 11 juni 2019

Litteratur- och proteinboost

   "Industriministern ansåg sej ha fått sina gamla misstankar att statsrådet var högerman bekräftade, försvarsministern hävdade att han blottat rent vänsterextremistiska böjelser medan utbildningsministern inte funnit något alls och gissade på Folkpartiet. (En fjärde minister, som i förväg skrutit med att han helt enkelt tänkte fråga: "Är du sosse eller inte?", måste tillstå att han i det avgörande ögonblicket inte haft kraft. "Jag menar, man frågar ju inte en biskop om han tror på Gud!")
   Utrikesministern kunde emellertid berätta att han daskat till med stora sleven direkt och rent ut frågat statsrådet vilket parti han sympatiserade med men att han fått till svar: "Ja, vad finns det för partier?" "Jag räknade då", fortsatte utrikesministern, "upp dem alla, inklusive Kristen Demokratisk Samling och Alliansen för Sedlighet och Framsteg. När jag slutat stirrade han på mej en lång stund och frågade sen varför jag inte nämnt Bondeförbundet. Han hade, sa han, nog alltid känt sej befryndad med Bondeförbundet. Han gillade dess inställning till många av dagens kontroversiella frågor och han sympatiserade med dess ideologi."
   Här lär ha följt en längre tystnad, under vilken ministrarna förmodligen sökte dra sej till minnes vilken politisk ideologi Bondeförbundet haft, en sysselsättning som ju kan kräva viss koncentration och som med fördel bör kunna utövas under tystnad."

Sid. 11-12; "Harpsundsmordet" av Bo BaldersonJajjemen! Dags att slänga in två böcker till i slalomläsningshögen. Bo Baldersons "Harpsundsmordet" från den fina årgången 1969 (😎) och Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Den sistnämnda (också en "gamling") känns ju som en sådan bok man bara borde ha läst... vilket jag alltså inte gjort, definitivt dags att råda bot på!

Glassiga magasinet "Välkommen till Norrtälje" (har välan lixom bott här i snart 50 år... men okej då!😀), som kom med dagens postleverans, hade ett uppslag om "Stora författare som bott i bygden" (eller ja, ett par stycken av dem gör väl det fortfarande?). Ska nog ta en titt på detta först tillsammans med en hemkörd proteinshake (råa ägg, mandelmjölk, banan och kanel - mums!😋).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)