måndag 3 juni 2019

Styrka, förgätmigej och en doft av liljekonvalj


Lite nylånat från bibblan. Kanske detta kan vara något? Styrka för en piggare och friskare vardag, yoga för att lindra mental stress. Det sistnämnda inte minst viktigt för alla sjukskrivna som nekas sjukpenning och sjukersättning i dagens socialdemokratiska Sverige. Visste ni att Sveriges nuvarande regelverk är OECD:s hårdaste? (N.B. OECD har för tillfället 36 medlemsstater). Avståndet ökar mellan fattiga och rika, mellan sjuka och friska. Med anledning av detta läs gärna det här. Polarisering är ett smärtsamt faktum på alla möjliga sätt just nu, och jag ser det som ett jätteproblem. Men varför är det så tyst? "Tala är silver, tiga är guld", "En svensk tiger" ... Men allvarligt! Vägrar vara tyst när man trampar på de som är svaga och befinner sig i en utsatt livssituation. Alla kan drabbas av ofärd, ingen går säker.

Hela högen som följde med mig från biblioteket:


Yoga för kvinnor, Karin Björkegren Jones
Styrka för kvinnor, Olga Rönnberg
Näst sista sanningen, Philip K Dick
Equilibrium, Anna Jakobsson LundDags ta hunden i koppel och gå ut bland myggen.(Pistageglass: ½ fryst banan, ½ dl kokosgrädde och ca 12 g skalade pistagenötter).


2 kommentarer:

  1. Åh, man borde låna mer från biblioteket istället för att köpa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Biblioteket är verkligen toppen! Vet inte hur det är på andra håll men här finns en bibliotekssajt som gör det enkelt att se om de böcker man söker finns på någon av kommunens bibliotek eller om de är beställda (så man kan ställa sig i kö), väldigt bra.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).