tisdag 25 juni 2019

Summers are the worstKanske borde man vara utbildad litteraturvetare för att skriva recensioner på bokblogg. Vilket alltså skulle utesluta mig och väldigt många andra.

Bortser från sociala media (Facebook, twitter, Instagram och allt vad det nu heter) i övrigt, ganska onödiga grejer egentligen - inte övertygad? Läs då detta (där en av punkterna fick hamna som det här inläggets bloggrubrik), eller lite mer seriöst det här. Aldrig direkt fattat vitsen med sådant som sociala media används till, trots att båda bloggarna har facebook-sidor (men det är i stort sett allt).

Bloggar är bäst, alla kategorier. Fortsätter nog skriva recensioner, alldeles för roligt och nyttigt (ett påstående utan belägg) för att vara utan. Trots att man inte är litteraturvetenskapligt skolad. Hoppas det kommer att vara okej även fortsättningsvis, och att jag tror mig klara av det någorlunda hyfsat.

Btw, vi är rätt mycket för fina titlar och akademisk skolning i Sverige, tror jag, förutom när det gäller toppolitiker... tycks inte behövas någon akademisk kunskap där i den politiska toppen direkt. Ganska anmärkningsvärt ändå.


4 kommentarer:

 1. Jag äger inte ens en Smartphone och kommer inte göra det heller. Facebook slutade jag använda för några år sedan, mådde dåligt av det. Och jag tror som du att vi i Sverige älskar titlar och statusar! (Jag känner många som gör det! Inte trevligt...) Tacka vet jag bloggar, dem är bäst. ;) Tack för ett intressant inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns oerhört bra att veta att man inte är den enda som inte äger en smartphone, och inte heller vill ha någon! Är nog många som mår dåligt av Facebook (säkert samma för Instagram) och borde göra som dig och sluta använda det. Finns andra bättre sätt att hålla kontakt och utbyta åsikter via nätet.

   Radera
 2. i sin egen blogg får en skriva vad man vill, min mobil är antik :)
  jag är med i facebook, privat, inga böcker där, men många gamla vänner och lite släkt, praktiskt faktiskt, twittrar sporadiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, att uttrycka tankar, åsikter och känslor offentligt (även via nätet) skyddas ju av Sveriges grundlagar. Bloggar är också en plats för att utöva sin yttrandefrihet, föredrar det framför sociala medier som just Facebook. Men messenger där är ju bra, dock inget som ersätter vanlig mejl, funkar ju på i stort sett samma vis.
   Så skönt att få vetskap om att andra också har "antika" mobiler. ;) Har min (kontantkort, ingen smartphone med internet) bara för nödfall, svårt med hörseln (p.g.a. sjukdom) för övrigt, ännu värre att höra i mobiltelefon, sms har jag nog aldrig lärt mig använda... tycker det mest känns krångligt o tar tid.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)