torsdag 8 augusti 2019

Helgfrågan v. 32

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Såhär skriver Mia:

"Vilken bok ser ni framemot att läsa i höst? Bonusfråga: Vad ska ni göra i helgen?"

Jag hoppas jättemycket att de skall beställa hem denna (nyligen utgiven) till någon av biblioteken i kommunen (då ställer jag mig i låntagarkö bums!):


av Lars Wilderäng


Ja, sen väntar jag ju förstås även på att denna skall komma som rec.ex. med posten så småningom, en barn- och ungdomsbok som verkar både spännande och charmig!:


Katterna och Stora Djupets hemlighet
av Hans Olsson


Bonussvar: Tjaa, i helgen kanske en bör skriva lite om utlästa novellsamlingen En handfull mörker. Philip K Dick var verkligen en helt suverän novellist! Det enda jag inte fattar är varför inte den boken givits ut komplett med nyöversättning (antagligen mer korrekt översättning dessutom) under senare tid. Men sf-litteratur står uppenbarligen inte så högt i kurs här i Sverige som på andra sidan Atlanten.

Något helt annat... Sånt här är aldrig roligt att hitta i gamla biblioteksböcker:


Trist med folks ovarsamhet. Vi bör vara rädda om våra bibliotek, för mig har det under senare år varit så otroligt värdefullt att de funnits!❤️


Andras svar finns länkar till här


20 kommentarer:

 1. inte kludda i biblioteksböcker... hundöron, har sett studentlitteratur fullt med understrykningar och anteckningar, hur tänker folk??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar jag också ibland... nej förresten, undrar det nog väldigt ofta. ;)

   Radera
 2. bibliotek är ovärderliga. jag föredrar sådan åverkan i biblioteksböcker framför fläckar av obestämd karaktär om jag måste välja. hundöron är ett sattyg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läbbiga oidentifierbara fläckar är klart ruggiga, men om man låter barnen använda biblioteksböcker för deras målerifärdigheter kan man väl ge dem ljusare tuschpennor, så man ser att läsa texten. ;)

   Radera
 3. lämna ett inköpsförslag till ditt bibliotek så blir det automatiskt en reservation

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det fungerar så här. Men det låter ju smidigt.

   Radera
 4. Känner inte till någon av de böckerna. Usch, så där får man ju inte behandla böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speciellt inte böcker man bara lånar... såna kan man tycka skall kräva mer varsamhet.

   Radera
 5. Ser i a f ut som oavsiktligt kludd. Litet barn som inte hejdades i tid. Men trist, ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert så. Bra med höga hyllor och barnsäkra lådor för biblioteksböcker. Något som inte är så svårt att ta för vana att tänka på.

   Radera
 6. Jag gissar också på att det är ett barn som passat på i ett obevakat ögonblick. Tråkigt, men jag tycker det är värre när folk gör en massa understrykningar och anteckningar i marginalen. Antagligen någon student som haft den i en kurs, men vuxna människor ska INTE göra anteckningar eller hundöron i biblioteksböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart ett barn som varit i farten. Håller med dig om det andra också, finns många vuxna som inte fattar grejen heller... fast de borde.

   Radera
 7. Ser ut som en unge som varit framme, jag håller med. Men till skillnad från andra har jag inte ont av varken hundöron eller fläckar i biblioteksböcker. Jag tycker snarare att det är fint att det syns att de blivit lästa, att de haft ett liv. Som rynkorna i ansiktet på en människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej för slitage, sånt hör ju till när både vi och tingen åldras, men det är det där ovarsamma och obetänksamma som är rätt störande.

   Radera
 8. Ganska säker på att de flesta bibliotek köper in den boken men lämna inköpsförslag så ökar chansen ännu mer ;) Det är trist med fläckar, hundöron och när det skriva i biblioteksböcker, händer en del sv det på jobbet men inte så vanligt med fläckar och hundöron

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte man kan lämna inköpsförslag här, men har ändå gott hopp om att de kommer att beställa boken så småningom, har ju tagit in andra böcker av Wilderäng. Så jag håller tummarna. :)

   Radera
 9. På biblioteket jag jobbar beställer vi alltid (eller nästan alltid) böcker som vi får inköpsförslag om, så ge förslag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som nämnt verkar det inte gå att ge inköpsförslag som låntagare här, men när ett gott hopp om att boken dyker upp där så småningom, håller koll. ;)

   Radera
 10. Vilderängs bok är jag också nyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar ta upp en viktig samhällsfråga.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).