onsdag 23 oktober 2019

Bokpaus med harunge och gratisblaska


"28 december

Det är årets mörkaste dagar. Utsikten glider omärkligt undan när jag sitter framför datorn. Till slut lyser bara natten tillbaka genom fönstret, trots att klockan inte ens slagit halv fyra. Jag ställer mig framför den svarta rutan, så tätt inpå att det råa luftdraget når mig. Min andedräkt fastnar på glaset, en vitgrå dimma. Den sista timmen på arbetet känns alltid lång och meningslös. Jag längtar efter att komma hem och lägga mig under täcket, dyka under en mjuk och dunig yta. Imman på glaset lättar och jag möter min egen blick. Genom väggen hörs ett svagt sorl från fikarummet, någon brister ut i skratt.
   Jag borde fortsätta med kodningen."

Sidan 44; Harungen av Ina RosvallEn intresseväckande recension finns bl.a. att läsa i Skånska Dagbladet här.


Och så tar jag mig en titt i lokaltidningen, som kom i form av gratistidning denna höstgråa onsdag. Hittade detta:


Publicitet. Yay! Det finns kanske ändå hopp om livet, demokratin och massmedia.👍 


Artikel i NT d. 23.10.19:

"På fredag den 25 oktober planeras en protestaktion mot Försäkringskassan på flera håll i landet - bland annat i Norrtälje.
   Bakom aktionen står Facebookgruppen Försäkringskassanupproret.
   Syftet med aktionen är att uppmärksamma personer som, enligt upproret, har dött på grund av indragen assistans, sjukersättning, sjukpenning, aktivitetsersättning eller bristande vård inom LSS och bristande äldrevård.
   Aktionen pågår mellan klockan 15.30 och 18 då flera personer kommer att tända gravljus och hålla en tyst minut utanför Försäkringskassans lokaler."

Vad som kanske inte riktigt klart framgår av artikeln är att ALLA kan delta i aktionen, inte bara medlemmar i Facebookgruppen.

Försäkringskassanupproret Aktion Gravljus pågår dessutom hela fredagen, kl. 00:00 – 23:00, så möjligheterna att vara med borde finnas för de flesta. Allt som görs bara måste ju till slut tvinga politikerna att ta tag i detta växande problem som skördar liv i "välfärdslandet" Sverige. Alternativet är dystopiskt...

Den nu snabbt växande Facebookgruppen Försäkringskassanupproret passerade idag 12.000 medlemmar.


1 kommentar:

  1. Fint citat! Och det var länge sen jag ätit ärtsoppa nu..

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).