onsdag 16 oktober 2019

Några ord om AKTION GRAVLJUS, fredagen den 25 oktoberSå, vad betyder det här nu då?

Jo! 

Citerar evenemangets värd Marcus Karlsson:

"🛑AKTION GRAVLJUS
     Den 25 okt
#försäkringskassanupproret
   

Hur många har tagit sitt liv eller dött i sviterna av socialförsäkringen egentligen? Det sker just nu i vårat land!

Denna grupp nedan fokuserar sig just i det ämnet!
👇 https://www.facebook.com/groups/2000828070040286/

Därför ber jag alla medlemmar och andra som nås av detta att köpa ett eller flera gravljus och bege sig till närmaste försäkringskassankontor. Mellan Kl 15.30 och  18.00 fredag den 25 oktober, tänder vi dom för att hedra dom döda och även för att visa att nu är det nog!

Självklart kan du tända tidigare eller senare om inte tiden passar dig!
Men samma datum 25 okt


Tänk er själva vilken uppmärksamhet det skulle få om vi gör detta i hela vårat avlånga land? Inte minst för att kriga för dom som inte längre finns med oss!

Ta gärna kort, använd hashtaggen #försäkringskassanupproret och lägg upp på instagram eller facebook.

🛑OBS: Vi har ej sökt tillstånd och behöver inte det för att 👇

Vi tänder ljusen och har en tyst minut om man så vill och går därifrån, detta är ingen demonstration ur den synpunkten.

Länk till evenemanget i gruppen👇 https://www.facebook.com/events/514471452431473/?ti=cl

Nu kör vi! 🖐✊

Dela gärna!"

Delar gör jag alltså gladeligen, för så här får det verkligen inte gå till!
Är man medlem i Facebookgruppen Försäkringskassanupproret anmäler man sitt intresse för att vara med i aktionen här. Som ickemedlem kan man anmäla sitt deltagande i evenemanget på en offentlig sida här.

Ta chansen att försöka påverka en negativ utveckling åt ett mer positivt håll, genom den extra uppmärksamhet detta kan ge. För ja, alla kan vi bli sjuka, skadade, drabbas av olika typer av funktionsnedsättning. Även om man verkligen inte alltid kan tro det när man är fullt frisk utan problem. Så är det! Det är okej att man inte inser att man kan drabbas, men ändå kan man göra det, hur mycket i farten och kärnfrisk hälsosam renlevnadsmänniska man än är innan. Det kan gå långsamt, och det kan gå snabbt, men livet kan förändras mer än man anar.

Ska man i sådana fall ställas på bar backe eller inte se några andra utvägar än att själv försöka avsluta sitt liv?

Trots att man arbetat (spelar ingen roll hur många år) och arbetsgivaren betalat in arbetsgivaravgifter (där en del handlar om den allmänna sjukförsäkringen) blir alltså många idag nekade sjukpenning. Läkarutlåtande med korrekt medicinsk bedömning av arbetsförmågan gäller inte längre, istället är det handläggaren på Försäkringskassan som avgör om du har rätt till sjukpenning eller ej. Och är du sjukskriven kan du förstås inte arbeta, eller söka jobb (om du är eller genom sjukdomen hamnat i den situationen), du har ingen sjukpenning, ingen lön från arbete, ingen rätt till a-kassa*.

Många har nog inte riktigt förstått än hur det har blivit, och man vill verkligen inte tro att det är sant - jag förstår det, tycker själv det är fullkomligt obegripligt! Men idag kan man verkligen bli av med precis allting om man blir sjuk. Främjar inte direkt ett eventuellt tillfrisknande heller, om man säger så. Och kroniska sjukdomar blir inte mindre långvariga (eller mindre livslånga, om så är fallet) för den som sakta men säkert försätts i hemlöshet.


*Sjukdom/sjukskrivning kan ha gjort att du blivit tvungen att säga upp din tjänst. Även om du då i den situationen långt senare har turen att bli frisk, någorlunda funktionsduglig för arbetsmarknaden och arbetssökande efter sjukskrivning har du inte rätt till a-kassa, om sjukskrivningen pågått under en längre tid. Spelar ingen roll att du varje månad betalat in avgiften. Varför den som varit sjukskriven under längre tid inte anses ha rätt till a-kassa ö.h.t. efter sjukdom (som den som varit sjuk under kortare tid) är ju förstås också helt omöjligt att förstå. Dessutom kan sjukdomen/skadan ha efterlämnat bestående handikapp, tro då inte att anpassade arbeten finns för just dig, eller att du på något vis genom Arbetsförmedlingen skulle få hjälp att finna den sortens obefintliga jobb, så är det inte i verkligheten.


Tycker du att det ska vara så här? Om inte: Tänd ett ljus för alla de som i en sådan situation helt givit upp och tagit sina liv, ställ det utanför ditt lokala kontor för Försäkringskassan på fredag nästa vecka.

Tips! Såg att det fanns billiga gravljus på Lidl (gäller fr.o.m. måndagen den 21/10):Och ja, det här är fortfarande en bokblogg som handlar om böcker och läsande i första hand. Så skall det förbli, jag lovar!😉


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)