måndag 21 oktober 2019

Utmaning Authors & Characters: Kim


Lyrans Noblesser har en klurig måndagsutmaning kallad Authors & Characters. Uppgiften är att berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn. Improvisation kring olika versioner o.s.v. är tillåtna. Veckans namn är Kim.


Tänkte: Omöjligt! Men sen... kom de ju. Först författaren. Därefter, med ett litet nödvändigt prefix, även karaktären. Here we go!:Kim M Kimselius skriver historiska äventyrsböcker, fantasy, "spökböcker", tonårsböcker, deckare och hästböcker. Lägg därtill böcker om skrivande och en novellsamling. Det är då novellsamlingen, kallad Mysrys, som jag läst. Mycket trevlig bok, skrev om den här. Ett särskilt plus gav jag novellerna Julen och ensamheten och Tider som flytt... och visst borde boken läsas på nytt! Kan väl vara ett riktigt rysligt bra boktips denna ruskiga tid? (Tolka det som ni vill)Joakim Westin möter vi i Johan Theorins Nattfåk. Passande nog också en bok som platsar i det rysliga facket, en sorts kombination av deckare, spökhistoria och släkt-/familjedrama. Det är dimmigt, kallt, ruskigt och mörkt. Familjen Westin, Joakim och Katrine med två små barn, flyttar från storstadslivet till ensligt belägen ödegård på Öland. Idyllen slås dock snart i spillror då hemska sägner berättas om platsen. Och nej, det handlar inte om skrock och vidskepelse, det blir familjen Westin snart varse. Stormen drar in lagom till juletid, en tid då gengångare återvänder till gården vid de dödas julotta.


3 kommentarer:

 1. oj, jag hade samma författare:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/kim-authors-and-characters.html

  SvaraRadera
 2. Kim Kimselius känner jag väl till. Nattfåk har jag läst, men jag mindes inte Joakim Westin. funderade en stund på att välja en annan Joakim, nämligen Joakim Pirinen

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygg twist med Joakim!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)