fredag 1 november 2019

Fem en fredag v. 44: Halloween

Bloggen elisamatilda har ett bloggevent såhär på fredagarna, kallat "Fem en fredag". Grejen handlar om att svara på fem frågor på sin blogg och lämna kommentar med länk hos elisamatilda här.


Denna gång handlar alltså om Halloween-relaterade frågor:


Är Halloween något du uppmärksammar?
Nej, inte annat än för sådant som rör bokbloggen. Försöker få in en Halloweenstämning här i bokhyllan varje år (gärna med fokus på skräcklitteratur), liksom även till veckoslutet en stillsam stund med den sortens ljus och hopp som tillhör Allhelgonahelgen (vilket ju förstås även finns som gammal tradition i verkliga livet, utanför bloggsfären😉). Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Använder pumpa för att det är i säsong (favoriten är butternutpumpa), då endast för matlagning och bakning.


Vad är det läskigaste du vet?
Tystnadskultur, känslokyla och likgiltighet.


Vem tänder du ett ljus för under allhelgona?
Såklart för de som inte finns kvar inom familj och släkt. Men i år blir det även för alla de med sjukdomar och funktionsnedsättningar som inte längre orkade fortsätta kämpa mot Försäkringskassans inhumana behandling. Ljuset tänder jag även för alla de som i den livssituationen är på väg att ge upp hoppet, vill bara sända en tanke till dessa: Ge inte upp! Det bara måste bli en förändring, ni har också rätt att existera och accepteras i samhället.


När kände du dig sist som ett spöke?
Dagligdags som 👻. Även lite 👽 emellanåt.


Får du besök av barn för bus eller godis?
Nope. Finns inte så många små barn i byn där jag bor, och om så vore skulle det nog mest bli bus hos mig. Det godis jag har hemma är sådant som kommit med recensionsexemplar av böcker, och det är nog rätt gammalt vid det här laget, därav säkert dubbelt så ohälsosamt att förtära.😅


7 kommentarer:

 1. Gillar ditt val av "läskigaste". Hemska företeelser!

  SvaraRadera
 2. Vi får inte heller några besök av barn, alla grannbarnen har vuxit upp och är så pass gamla att de inte längre är intresserade av sånt.

  SvaraRadera
 3. Tack för dina svar, kul att läsa och kan hålla med om det mesta.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga svar du gett!! Många att verkligen tänka på, tack för det

  SvaraRadera
 5. Gillar dina svar överlag, väl genomtänkta, skriver under både angående läskigheter och FK:s hemska behandling av människor som mår dåligt. Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. är helt ointresserad av halloween. helt onödigt. allhelgonatiden brukar en ju snarast tänka påa the dear departed

  SvaraRadera
 7. Ja det var läskiga saker du svarade på den frågan.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)