fredag 8 november 2019

Några ord om Aktion Gravljus 2.0/ljusockupation I Hela Sverige + Mynttorget, fredagen den 15 november

Så, vad betyder det här nu då? Tar mig friheten att här på bloggen dela information hämtad från evenemangsbeskrivning Facebook (värd: Marcus Karlsson):

"Vad: 𝗟𝗷𝘂𝘀𝗼𝗰𝗸𝘂𝗽𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻! - vi tänder ljus i tusental!
Var: 𝗠𝘆𝗻𝘁𝘁𝗼𝗿𝗴𝗲𝘁 𝘀𝗮𝗺𝘁 𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 𝗽𝗹𝗮𝘁𝘀𝗲𝗿 𝗿𝘂𝗻𝘁 𝗥𝗶𝗸𝘀𝗱𝗮𝗴𝘀𝗵𝘂𝘀𝗲𝘁 + FÖR ALLA SOM INTE KAN TA SIG TILL RIKSDAGSHUSET: TÄND LJUS UTANFÖR FÖRSÄKRINGSKASSAN, PÅ TORGET, VID KOMMUNHUSET, VID VÄGKANTEN UTANFÖR DITT HUS ELLER HEMMA PÅ KÖKSBORDET. ALLT UTIFRÅN JUST DINA FÖRUTSÄTTNINGAR. ALLA KAN VARA MED!

När: Klockan 09.00 den 15 november, ljus tänds hela dagen!

Ni kan göra egna plakat om den havererande socialförsäkring som vi har, jag kommer också att lägga upp bilder här som ni kan använda er av!

𝗩𝗶 𝗼𝗰𝗸𝘂𝗽𝗲𝗿𝗮𝗿 𝗦𝘃𝗲𝗿𝗶𝗴𝗲!"

Liksom tidigare Aktion Gravljus, som gick av stapeln den 25 oktober (skrev om det i ett tidigare inlägg på bloggen här), är evenemanget offentligt. Alla som kan och vill deltar efter egen förmåga, så gå in och klicka "Kommer" här. Observera att man inte måste klara av eller ha råd att ta sig till Stockholm! Var med och stöd alla drabbade, för det är nu sorgligt nog oerhört många (gå in och ta del av vad människor berättar om sina livssituationer här). En förändring måste till, något annat finns inte med på kartan. Folk har rätt till en situation som gör att de mår bättre och kan komma igen vid sjukdom/skada, inte tvärtom.

När jag gick med i den här Facebookgruppen i september var medlemsantalet drygt 6.000, idag den 8 november är antalet (i skrivande stund) snart uppe i 25.000 medlemmar. Och ja, återigen: Vi måste bry oss, oavsett om vi tillhör de drabbade eller ej!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).