torsdag 12 mars 2020

Vad tror man Nostradamus förutsåg skulle ske 2020?Nostradamus profetior, har ni läst den? Inte jag, men ska ta mig en titt på den snart. Dessförinnan kan man ju förbereda sig en aning genom att kolla upp hur andra tolkat texterna, speciellt förstås vad gäller det innevarande året 2020.


För att tolka det tolkade. Se nu detta för i jisse namn som någon slags "underhållning", eller vad man nu skall kalla det, och inte som blodigt allvar!


I stora drag:

Året anses vara början på en ny omvandlad era, en både farlig och fördelaktig övergång som kan erbjuda utvecklingsmöjligheter. 2020 kommer att bli ett kritiskt år som kan driva fram nödvändig förnyelse. Omvandlingen sker genom ekonomiska kriser, börskrasch, socialpolitiska avvikelser, avsevärt förfall vad gäller mänskligt handlande och känslor; ett återbalanserande rent klimatiskt blir det efter orkaner, översvämningar, jordbävningar och vulkanutbrott.


Mer specificerat:

Ett tredje världskrig? Stort krig i Mellanöstern. Iran, Libanon, Syrien, Irak och Yemen inleder krig mot västlig stormakt.

Coronavirus? Nostradamus skall alltså ha förutsagt en allvarlig sjukdom som skulle komma att spridas till många länder i hela världen, döda tiotals miljoner och sätta stopp för människors resande.

Mordförsök på ryska presidenten och mystisk sjukdom drabbar den amerikanska dito.

Stor finansiell kris. Marknadskrasch och ekonomiskt kaos.

Storbritannien får en ny regent och Bexit triggar en ekonomisk kollaps. Oenigheten kring beslutet för EU-utträdet leder till förenta kungadömets fall.

Ny katolsk påve (sista?), en ung skandalomsusad förmåga.

Klimatförändringarna kommer att leda till att världens ledare vidtar nödvändiga åtgärder. Om de ekonomiska resurserna används vist och för goda ändamål kommer tydligen, trots allt, ett slags välfärd till stånd 2020. Året kommer dessförinnan att präglas av många naturkatastrofer, såväl som många prestationer på det vetenskapliga området. Skogsbränder och värmeböljor i Europa, extrema värmeböljor och bränder även i Amerika. Orkaner och jordbävningar drabbar vissa delar av Nordamerika, en större jordbävning inträffar i området mellan Kalifornien, USA och Vancouver, Kanada. Havsnivåerna stiger flera meter, delar av Antarktis smälter bort. Konsekvenserna leder till konflikter, ökade flyktingströmmar, vatten- och livsmedelsbrist. Översvämningar uppstår i flera europeiska länder, Europa är en världsdel som även kommer att drabbas av många terrorattentat. Religiös extremism ökar i Mellanöstern.

Folk kommer att gå runt med mikrochip-implantat i kroppen. Tydligen något som redan praktiseras bland anställda (för närvarokontroll och istället för emblem) på amerikanskt företag redan idag. Och svenskarna verkar ju även de ha hakat på detta med mikrochip-implantat, cirka 3.500 lär ha skaffat sådana 2018 (länk till källa nedan; nyhetsartikel Lunds Universitet).

Den här var väl rolig!: En av Nostradamus visioner tolkas såsom att människor kommer att leva på månen 2020.


Är ni nyfikna på mina källor, varifrån jag plockade lite gott och blandat för ovanstående, så hittar ni dessa här:
https://www.yearly-horoscope.org/nostradamus-predictions/
https://wisehoroscope.org/nostradamus-2020/
https://www.lu.se/article/tusentals-svenskar-skaffar-mikrochip-implantat-detta-ar-forklaringen-varfor


2 kommentarer:

  1. Problemet med Nostradamus' profetior är att det endast är i efterhand som man kan läsa och säga att så var det naturligtvis han menade. Profetiorna är skrivna på vers och inte alls lätta att tolka. Men kul kan det vara ändå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som sagt, läs som underhållning, typ horoskop. Att ta dessa texter och dess olika tolkningar i olika tider på stort allvar är alldeles galet. Självuppfyllande dystopiska profetior är en risk vi inte vill ha, men lite mer optimism kring att olika typer av kriser kan leda fram till någon slags positiv förändring, DET behöver vi! ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).