lördag 28 mars 2020

Veckans mening: Från jorden till månen
"Där stötte de samman med det enkla folket som trängdes vid portarna, var och en försökte komma så långt fram som möjligt, alla önskade få höra ordförande Barbicanes viktiga meddelande, allt medan man knuffades, trängdes och trampade varandra med denna handlingsfrihet som är utmärkande för massorna, som uppfostrats i självstyrelsens idéer."Veckans mening plockades ur första delen av Från jorden till månen (1865) av - återigen - Jules Verne. Så kan det gå när massorna visar prov på sin handlingsfrihet.😅

Ordförande för Gunklubben (en hoper uttråkade artillerister och krigsveteraner) kommer så småningom med ett annat förslag, då de övriga kollegorna funderat på att starta ett nytt krig för att få något att göra. Förslaget som beskrivs som "ett stort experiment värdigt det nittonde århundradet" innebär att sända en projektil till månen.Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst). Deltagande meningar kan du denna gång finna här.


Kom igen, var med, detta är faktiskt en rätt skoj idé!👍


2 kommentarer:

 1. Bra med handlingsfrihet, även om det innebär trängsel i porten :)

  Den första bemannade månfärden tog 51 timmar och 49 minuter, så helt fel ute var inte den gode Jules Verne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant med gammal klassisk science fiction (trots att genren/begreppet faktiskt inte ens fanns på den tiden). På många sätt.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).