söndag 28 juni 2020

En smakebit på søndag: CirkelnDen här söndagen är det Astrid Terese med bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker som förestår En smakebit på søndag. Mari och Astrid Terese turas om varannan helg att stå som värdinnor för dessa smakbitar som vi hämtar från böckerna vi läser. På så vis blir det fina boktips varje söndag.

Hunnit halvvägs genom Cirkeln, av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Och som jag nämnde igår är det en bok som stått och väntat länge i bokhyllan, så är fallet även med filmen, men nu blev det dags för båda, boken först, såklart! Här kommer ett par smakbitar ur den.


Sidan 201:

   "På lördagen kommer stormen. De sista höstlöven slits av och världen fylls en vrålande vind som sprutar regn över stan.
   Vanessa är fången i lägenheten. Redan på eftermiddagen kommer klaustrofobin krypande. Det känns som om Nicke är överallt. Går hon ut i köket står han där och brygger kaffe. Går hon ut i vardagsrummet ligger han i soffan, läser en deckare och mumlar för sig själv om dålig research. Till slut börjar Vanessa städa sitt rum bara för att ha något att göra."

Sidan 223:

   "Magi. Minoo känner gåshud över armarna när hon hör ordet. Självklart finns det ett ord för allt som har hänt. Ett ord som hon har läst tusen gånger i sagor och fantasyböcker. Ändå låter det nytt och främmande när rektorn uttalar det. Skrämmande och samtidigt lockande. Det fantastiska är möjligt."


Framgick säkert av smakbitarna ovan, dessutom är ju romanen oerhört välkänd av de flesta, men för upplysnings skull, läsålder: Unga vuxna.

Andras smakbitar finns idag här.12 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten, den finns i min bokhylla med oläst

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte väldigt mycket om boken. Mindre om filmen som det brukar kunna vara...

  SvaraRadera
 3. jag har läst boken och tyckte att den var välskriven, men jag fortsatte aldrig med serien. tack för smakebit och påminnelse

  SvaraRadera
 4. Det där är en riktigt bra bok. Filmen däremot, nja.

  SvaraRadera
 5. Denne boken var del av pensum på skolebibliotekar-studiet. Så den har jeg både lest og sett filmen av. Men jeg har ikke lest de to neste bøkene, selv om jeg gjerne vil vite hvordan det går med ungdommene i Sirkelen.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Jag känner inte till boken, men blir lite nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Tyckte mycket om boken och egentligen hela serien. Filmen har jag inte brytt mig om att se, får räcka med böckerna - mest för att böcker många gånger brukar vara bättre och jag oftast antingen läser eller ser, men händer förstås att jag gör både och med lite olika resultat ;)

  SvaraRadera
 8. Jag har hört mycket gott om denna bok. Vad jag inte förstår är att man vill titta på en film som man redan läst som bok...då vet man ju redan hur det går?
  Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Klassiker är väl egentligen oftast mest spännande att se filmatiserade, ibland lyckas det väldigt väl. Så visst kan man finna behållning av att se en film baserad på en tidigare läst bok, eller vice versa, det tycker jag.

   Radera
 9. Jag har tänkt läsa den här men jag vet inte om det kommer att bli av....

  SvaraRadera
 10. Har läst hela serien och gilat den. Filmen var bra också. Synd att det inte blev fler. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbitarna. Den verkar ju lättläst så den kanske man ska plocka upp när man vill ha något mer "lättsmält".

  Jag har gjort en tag och taggade dig i den. Men gör den bara om du vill såklart. ;)

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).