tisdag 30 juni 2020

En TBR Tag i sommartidBlev taggad av Ett mystiskt bibliotek att göra den här taggen. Tack Josefin, klart jag vill!


1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Put up or shut up... för mig blev det put up genom att sluta läsa Fallet Charles Dexter Ward, H.P. Lovecraft, någonstans mitt i. Romanen (genre: skräck/weird fantasy) är den andra av tre som H. P. Lovecraft skrev. Bara tidigare läst noveller av författaren, och tror jag skippar hans romaner faktiskt, efter att ha gjort ett försök med denna. Tröttsamt många kursiva texter från 1700-tal. Jag fick nog, torrt och tråkigt. Dessutom gillades inte de (enligt mitt tyckande) barnsliga illustrationerna.2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid?
Öarna av Amitav Ghosh, är en sån där bok som jag gärna vill låna med mig hem från biblioteket någon gång, för den finns ju faktiskt där, men än har det inte blivit av. Inte säker på varför. Att inte ha tid för något är ju egentligen inget skäl, man har tid för det man verkligen vill och för det som är av nöden tvunget. Viljan finns att läsa Öarna!3. Vilken bok har du inte läst än, för att det är fortsättningen på en serie? 
En kvinna i blått av av Elly Griffiths. Läst De utstötta och De öde fälten, så vore förstås naturligt att fortsätta. Men sen dess har tre(?) böcker tillkommit i serien:  Dolt i mörker, Den mörka ängeln, En cirkel av sten. Känns övermäktigt.4. Vilken bok har du inte läst än, eftersom den är helt ny?
De sista entusiasterna av Annika Luther. Är förstås inte helt ny i utgivning (2019), men helt ny på vårt stadsbibliotek är den. Jag "hängde på låset" när den var beställd där, så lånade hem den igår!5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
Cirkeln var länge en sådan bok, men nu snart utläst, den är riktigt bra! Avskydde ju Färjan av Mats Strandberg. Detta var något helt annat.6. Vilken bok har du inte läst än, för att du inte riktigt känner för det?
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru.7. Vilken bok har du inte läst eftersom den är gigantisk?
Helgigantisk pocket: Flickan från ingenstans av Justin Cronin. Och halvgigantisk pocket: Odinsbarn av Siri Pettersen (köptes på bokrea i mars 2018).8. Vilken bok har du inte läst än, för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?
Pass. Har inget svar som stämmer in på den frågan.

Bildkälla: Pixabay


9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Flickan från ingenstans av Justin Cronin. P.g.a. sidantalet, den förfärligt småttiga texten i min pocketutgåva, en mikrotext som dessutom går in mot bokryggen såpass att man måste bända upp boken med våld för att läsa hela raderna! En sån där bok man vill klyva i två, kanske t.o.m. tre, delar.10. Tagga någon!
Taggar inte sådär specifikt, utan uppmanar de som läser det här blogginlägget och är pigga på en liten boklig utmaning (som får dig att tänka till, sånt är ju alltid nyttigt): Kör på!
Ni som gör taggen på egna bloggen kan ju lämna en länk till ert inlägg i kommentarsfältet nedan, om ni har lust, så nyfikna jag hittar svaren på frågorna.😉

Missa dock inte att titta in till Ett mystiskt bibliotek också!👍

Bildkälla: Pixabay


1 kommentar:

  1. Så kul att du ville göra den! Det var roligt att läsa dina svar. :D Jag glömde faktiskt bort Flickan från ingenstans. (Hur jag nu kunde missa den i hyllan, eftersom den ju som sagt är: gigantisk.) Jag håller mig också till noveller när det kommer till Lovecraft. Hoppas du tycker om De sista entusiasterna, ska bli roligt att läsa vad du tycker om den sen. Och det var en riktigt tjusig och mystisk bild i slutet. :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).