onsdag 23 september 2020

Boknytt att uppmärksamma: Avslagsmaskinen"Äntligen!" utropade jag idag hösten 2020.

Nu går boken som alla borde läsa att förboka: Avslagsmaskinen av Niklas Altermark. Releasedatum den 28 oktober. Textcitat nedan har jag tagit mig friheten att hämta från Verbal förlag (hoppas det är okej):


"”Äntligen!” utropade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll våren 2017. Nya siffror bekräftade att antalet sjukskrivna hade vänt nedåt, en trend som inleddes bara veckor efter att regeringen gett Försäkringskassan i uppdrag att minska sjuktalet. I Strandhälls värld var detta ett tecken på att den svenska befolkningen nu var friskare.

Samtidigt, i en annan del av verkligheten, börjar sjuka dela sina erfarenheter från det friskare Sverige, i facebookgrupper och på bloggar. Människor som fått ersättning under flera år för kroniska sjukdomar får plötsligt avslag. Många beskriver hur de blir tvungna att låna pengar eller sälja sina tillhörigheter. Det friskare Sverige verkar inte må riktigt bra.

Avslagsmaskinen är en unik granskning av hur det gick till när svenska folket plötsligt blev friskare över en natt. Vad händer med de som drabbas av Försäkringskassans hårdare bedömningar? Och vad händer med demokratin när sjukförsäkringspolitiken kan läggas om utan tydliga beslut eller lagändringar?

Niklas Altermark är fil.dr verksam vid Statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet, där han forskar om funktionshinders- och välfärdspolitik. Boken bygger på hundratals berättelser från människor som blivit av med sin sjukförsäkring samt intervjuer med handläggare och centrala beslutsfattare på Försäkringskassan."


Nej, inget går att dölja för evigt, inte ens S-politiker lyckas. Tack och lov! Underbara medmänniskor som lyfter det här problemet som drabbat så skrämmande många.🙏 Känner mig överväldigad, tårögd och nästan lite smått religiös nu.😉

Tips!:

Min bok går att förbeställa. Det är tre års forskning om sjukförsäkringen summerad. Jag vill ha hjälp att sprida detta,...

Publicerat av Niklas Altermark Tisdag 22 september 2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).