torsdag 24 september 2020

Helgfrågan: Utopia går först

Varje torsdag arrangerar Mias bokhörna HelgfråganDelta genom att lägga in er länk och/eller läs andras svar här.


"Är det någon bok som går före i kön i din tbr? (tbr=to be read). Bonusfråga: Finns det någon bok du vill köpa p.g.a omslaget?"


Den här kommer att gå före:

Utopia för realister
Hur medborgarlön, öppna gränser och 15 timmars arbetsvecka kan bli verklighet
Rutger Bregman


Köper inga böcker, och omslaget är aldrig det avgörande för om jag vill läsa en bok eller ej. Men den här stod på snurran med nya fackböcker vid bibliotekets låneterminaler och blängde på mig, och jag kände ju igen den sedan mitt EU-tema, verkade helt enkelt riktigt intressant:

Säg inget
En sann historia om mord och terror på Nordirland
Patrick Radden Keefe

Fick såklart hänga med hem den också.

8 kommentarer:

 1. intressanta böcker du plockat hem

  SvaraRadera
 2. maken har predikat om medborgarlön så länge jag har känt honom. jag köper gärna böcker om det är något jag verkligen vill läsa och känner att jag vill bestämma när jag ska läsa och hur lång tid det får ta

  SvaraRadera
 3. Låter som otroligt intressanta böcker.

  SvaraRadera
 4. Jag tror faktiskt att det finns mycket att vinna på medborgarlön. Inte för att jag är så insatt, men det måste ju åtminstone minska byråkratin.

  SvaraRadera
 5. Jag brukar inte heller välja böcker efter omslag. Fast när man står i affären, så kan det givetvis vara omslaget som gör att man tar upp den och kollar lite extra.

  SvaraRadera
 6. Omslag har en stor lockelse, märker jag på bibblan som jag jobbar på. ;) Men väljer inte heller böcker efter omslag, men det är intressant med omslag.

  SvaraRadera
 7. För min del så har omslaget spelat ut sin roll när den har fångat min blick. Efter det så är det inte intressant längre. Jag vet sällan vet det är på ett omslag, även om jag brukar veta vad det är för färg 🙂

  SvaraRadera
 8. En annan gryning låter intressant

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).