söndag 20 september 2020

Nyhetskollen!

Nu har jag fastnat för några nyheter igen och mina egna tankar kring dessa. Såhär kommer det i Bokhyllan att bli på söndagarna framöver, efter att bloggen Etthundra ord raderades. Bara att finna sig i! Ventilerar kanske mot bättre vetande, men blir ni arga på mig så finns det säkert massor av texter av andra bloggare som tycker mer lika som er.

Den här gången tycktes det bli Sverige, USA, Norge och Storbritannien som hamnade i fokus.

Börjar på hemmaplan med denna: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fortroendet-for-stefan-lofven-fortsatter-att-minska. Mina tankar: Att två skojare som Jimmie Åkesson och Stefan Löfven har så högt förtroende av den breda allmänheten är mer än jag begriper. Dessa herrar förstärker ju varandras makt, som bara leder till elände, och varför ska man någonsin förlåta dem för detta?! Såhär borde topplistan (från högst till lägst förtroende) se ut, enligt mig:

  1. Ebba Busch
  2. Ulf Kristersson
  3. Jonas Sjöstedt
  4. Niamko Sabuni
  5. Annie Lööf, Isabella Lövin och Per Bolund
  6. Stefan Löfven och Jimmie Åkesson

Och så fortsätter vi med dessa två som rör USA: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/foi-expert-trump-extremt-putin-vanlig-pentagon-ar-motsatsen och https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forfattaren-om-galna-konspirationsteorin-qanon-kan-utgora-ett-hot. Mina tankar: Vilken soppa! Måste verkligen lära mig mer om hur USA fungerar, hoppas det landet håller ihop. Om några länder ska vara världsledande måste det ju bara vara demokratier! Alternativet vore förfärligt.

Heja Norge! Tycker så mycket om detta ödmjuka påpekande av er statsminister: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/erna-solberg-mindre-skillnad-mellan-sverige-och-norge-an-vad-man-tror. Att svenska journalister stöddigt skrivit om olika coronastrategier och smittotal som om det handlade om någon slags landskamp... ja, detta gör mig fullkomligt illamående.

Sist men inte minst vill jag gratulera Storbritannien för att de återfunnit sina 200 dyrbara historiska böcker som tidigare varit stulna! Genuint glad för eran skull!: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stulna-historiska-bocker-aterfunna-i-rumanien.

Så! Det var allt jag hade på hjärtat för denna gång. Over and out, nu kommer det bara att handla om böcker igen fram till nästa söndag!❤📚📚📚❤


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).