lördag 17 oktober 2020

Backspegel med besökstoppen för de senaste sju dagarnaPå lördagarna kommer att delges en del om den här bloggens statistik (från Blogger), plus lite annat tillbakablickande vad gäller bloggen Bokhyllan.


Såhär har det procentuellt sett ut fördelat på länder de senaste sju dagarna. Varifrån har besöken kommit?

OBS! Den här veckan kom över 50% av "besöken" enligt blogger-statistiken från Ryssland, vilket förstås tyder på genomsökningar och inte verkliga besök.* Då målet är blogg-url och inte specifika inlägg är det uppenbart en genomsökande robot (förutom att landet i sig är helt osannolikt för besök på en svensk bokblogg!). Det kan vara så ibland, har hänt förut, brukar bara vara tillfälligt - den här gången startade det i onsdags och upphörde helt igår. Därför uppger jag bara länderna i fallande ordning såsom de kommer därefter.

 1. Sverige 23%
 2. USA 16%
 3. Danmark 2%
 4. Frankrike 1%
 5. Tyskland <1%
 6. Finland <1%
 7. Övriga 5% (+54% se ovan)


Vilka tio inlägg har haft flest besök?

 1. Vad tror man Nostradamus förutsåg skulle ske 2020?
 2. Novell: "Spår i snön" av Jonas Karlsson
 3. Framtida husdjursnamn?
 4. "Matchad bokserie" och bifogat med böcker
 5. "Jag heter inte Miriam" av Majgull Axelsson
 6. "Karin Månsdotter - Hans majestäts nådiga frilla" av Maria Gustavsdotter
 7. "Processen" av Franz Kafka
 8. Ickefiktivt i veckans omslagsonsdag
 9. "Och så var det bara en" av Agatha Christie
 10. "När skruven dras åt" av Henry James


Vilka har de sju främsta hänvisningsadresserna varit dessa sju dagar?

(Se ovan för antal besök/land, samma sak gick förstås igen här. Första hänvisningsadress helt bananas med över 50%. Uppger därför bara de vanligaste hänvisningsadresserna i fallande ordning såsom de kommer därefter)

 1. www.google.com
 2. www.google.se
 3. www.bokbloggar.se
 4. eggetbok.blogspot.com
 5. fresh.inlinkz.com
 6. www.bing.com
 7. classroom.google.com


Datum för flest antal visningar under denna period: Torsdag den 15 oktober

Datum för minst antal visningar under denna period: Söndag den 11 oktober


Annat bloggrelaterat som hänt de senaste sju dagarna:

 • Ska försöka få till en lite gladare och lättsammare bloggstil i en alltmer dyster tillvaro. Hur det nu ska gå till? Men värt ett försök! Vägrar dock lämna öppenheten kring tyck och tänk, även när något upplevs mer än lovligt tokigt - som t.ex. ökad ojämlikhet, trasig svensk sjukförsäkring, flockimmunitet (heja B. Obama!), m.m.. Så länge ordet är fritt (tar inget för givet att det består) ska vi använda det, även om man som mig bara är "vem som helst" i den stora okändismassan. Åsikterna och tyckandet är bara mina egna (och Åsa är densamma både i verkligheten och här på bloggen), ibland har jag (såväl som de flesta andra) med all säkerhet fel och ibland kanske det  träffar rätt. Man lär så länge man lever.
 • Dagens bokpost-inlägg skrivs numera för samtliga böcker som kommer med posten, inte bara för recensionsexemplar.
 • Ibland finns viljan kvar att skriva något litet kort även för lästa ickefiktiva böcker, då kommer detta att göras med etikett "bokpaus", som t.ex. blogginlägget i onsdags för Supermakten (av Sanna Torén Björling & Frida Stranne).


*Säga vad man vill om statistik, men det är ändå ganska spännande! Har även märkt att ett land som Rumänien (otippat) har den där typen av större genomsökningar av nätet emellanåt, även om dessa aldrig blir så massiva som de tillfälliga från Ryssland. Brukar då placera den robotartade rumänska procenten bland "övriga". USA (och andra länder) lär ju också scanna av sådär, men det märks inte lika tydligt då det aldrig sker vid vissa tillfällen koncentrerat, och då det dessutom blandas upp med riktiga bloggbesök för specifika inlägg av helt verkliga personer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).