torsdag 15 oktober 2020

Här och där, i stort och smått

Image by enriquelopezgarre from Pixabay

Lokalt: 

Centralortens sjukhus har gått upp i stabsläge (https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/10/norrtalje-sjukhus-i-stabslage-efter-flera-covidfall/), bemanningsläget lär ha blivit besvärligt p.g.a. flera covidfall. Vi får hoppas att det vänder snabbt. Och, att folk tar situationen på allvar!

Riks:

De ekonomiska klyftorna har vuxit snabbare än i något annat land i väst under de senaste decennierna. Ojämlikheten har ökat och antalet fattigpensionärer lär nästan ha fördubblats på femton år. I det läget fick man igår läsa på svt text-tv att Sverige har lägst andel fattiga i EU. Tänk så de kan få till det! "There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics". Jag börjar alltmer tvivla på public service. Det är väl sen ganska uppenbart att det är politiska beslut av S-regering och därförinnan M-regering som lett fram till ojämlikheten, de ökade klyftorna. Läser dagligen om sjukskrivna som inte har ett öre att leva av efter att surt hopgnetade privata besparingar tagit slut, och som därefter tvingas dela sin makes/makas/sambos/annan anhörigs inkomst.* För vet ni vad? Ingen som blir sjuk blir eterisk, existensen finns kvar, trots att det för de drabbade tycks som om de fullkomligt utraderats från samhället (förutom när skatten ska betalas då, förstås). Kära politiker och myndigheter, vart tar dessa människor i vägen i statistiken?

Något annat jag retat upp mig på den här veckan är verklighetsfrånvända miljöpartiet. Igen. De fortsätter med sin politik som gynnar förmögna, föga till nytta för klimatet, men som däremot bara ökar den ekonomiska ojämlikheten. Skattesubventionerade elhybrider till lyxbilar som exporteras är bara en i raden av dumheter. Nu vill de tydligen bilda regering med vänsterpartiet efter valet (https://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljopartiet-utesluter-inte-regering-med-v) samt satsa på vätgas, vilket kräver höjd bensinskatt (drabbar landsbygdsbor som oftast varken har tillgång till kollektivtrafik eller råd med dyra elbilar). Vätgas är en farlig högexplosiv gas. PANG! Och språkröret han bara ler. Nå, så länge det inte drabbar någon välbeställd så gör det förstås inget. Eller hur var det nu?

Tror jag slutar där.


*(För den som har helt nedsatt arbetsförmåga och äger sitt boende finns ingen rättighet till ekonomiskt stöd, inte på något sätt, oavsett hur många år du arbetat har du inga rättigheter, alla har inte förstått att det fungerar såhär i Sverige numera, alla borde upplysas om det)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).