söndag 18 oktober 2020

Modig förändringsvilja, innovativt tänkande och en framtid att uppfinna på nytt!Det är då som förgjort! Här satsar man på bloggfria fredagar och söndagar. Först ryker fredagen, då jag bara måste skryta om min bokvinst. Och så kom då söndagen och fick mig nyfiken på en ny bok, som naturligtvis bara måste uppmärksammas här på bokbloggen direkt, på en gång! Böcker engagerar, oavsett veckodag, så nu struntar vi i dessa luckor i bloggandet, absolut!😅

Boken jag talar om är Att uppfinna världen av Katrine Marçal. Utgiven den 15 oktober 2020. Du kan läsa mer om den på förlaget Mondial här!

Författaren och skribenten (skriver för DN, som ni kanske vet) Katrine Marçal kommer imorgon (d. 19/10, kl. 15.00-16.00) att hålla en digital föreläsning: Att uppfinna världen – en underhållande resa genom den moderna ekonomin:


"Katrine Marçal har förmåga att genom klartänkt analys och kritisk uppfinningsrikedom synliggöra de feltänk som genomsyrar vårt ekonomiska tankesätt. Hon förmedlar en berättelse om hur en viss syn på ekonomi har krupit under skinnet på oss. Hur vi låtit den dominera andra saker vi värderar i samhället. Inte bara ekonomin. Utan i våra egna liv. Vi borde kunna organisera ekonomin kring det som är viktigt för människan. Men istället har vi gjort tvärtom. Vi har omdefinierat människan för att passa in i vår idé om ekonomin – på ett sätt som i särskild hög grad har skadat kvinnor."


Nu kommer jag själv inte kunna ta del av den föreläsningen (måste ha textremsa p.g.a. hörselsjukdom) därför vill jag tipsa alla andra som kan, för jag tror det kan bli riktigt intressant! Så har du tid och möjlighet anmäl dig senast idag (d. 18/10) här!


animated-earth-image-0007


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).